úterý 3. června 2008

U mě dobrý, co u Vás?

V sobotu jsme po dlouhé době zavítali do kina Lípa tady v Liberci. Promítal se snímek U mě dobrý. Pokud si chcete užít trochu té české legrace, podobně jako v Pelíškách, tak tento film vřele doporučuji.

U mě dobrý se ohlíží do devadesátých let, do doby našich prvních krůčků na novém, neprobádaném území rašícího kapitalismu v Čechách. Šest přátel, zahrádkářů a rybářů, se schází v malebné přístavní hospodě U Buddyho na Libeňském ostrově. Jejich poklid, který tráví u desetníčkového mariáše, skončí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí falešných hráčů z Vysočanské tržnice. A tak jako ve starých westernech, berou i naši přátelé zákon do vlastních rukou. Na horkém území tržnice, které se hemží lehkými děvami, pašeráky, zloději, podvodníky i úplatnými policajty se pokusí získat zpět třicet šest a půl tisíce v použitých bankovkách. Podaří se jim to díky jejich kamarádství, odvaze, mazanosti, notné dávce štěstí a především díky protřelosti hráčského esa, hochštaplera a ekvilibristy Mistra Classe.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Tak zrovna tenhle film mě moc netáhne, mám pocit, že začíná být přepseudopelíškováno, ale kdo ví, třeba ho někdy zkouknu :c)

Hanka řekl(a)...

to já si vždycky když vidim někde plakát říkám, že to bych ráda viděla ;)

Má to šťávu! řekl(a)...

nevim, jestli stojí za to dát 90 kč...ale rozhodně je to takový pohodový, mě se to líbilo:-)