pondělí 18. května 2015

Zahrada Liberec & Restaurant day


Přípravy na sobotní den byly v plném proudu - celé páteční dopoledne jsem se věnovala pečení anebo přípravě směsi na falafel. Pak jsem odešla do práce...A od 17:00 jsem stála nepřetržitě na nohou až do 23:00. Bylo to náročné, občas nějaká sprostá slova, ingredience na zemi a vztekání:-D no, tak už to bývá, když se vše musí dělat vlastně čerstvé.

Můj stánek s dobrotami - mátové pohárky, čokoládové pokušení, rebarborové muffiny, čízkejk-brownie, slané koláčky a falafel s kuskusem

  Klárka se svými čízkejky, mrkovým dortem, muffiny a koláčky

 Terka se svými polévkami: Boršč, z medvědího česneku a kukuřičná


 Káča v troubě se svým stánkem 2v1

A co že se se v sobotu dělo? Především se otevírala první komunitní Zahrada v Liberci, kde si vlastně můžete pronajmout malý záhonek (1m2) uprostřed města a vypěstovat si svojí zeleninu, bylinky, či jiné květiny. Je to místo pro setkávání a oddych od městského spěchu a ruchu. Zahrada se nachází na Lazebnickém Vrchu - dvě terasy nad sebou - určitě mrkněte na jejich web http://zahradaliberec.cz/, dozvíte se o akcích, které se plánují.



A aby toho nebylo málo, tak se uspořádala také ještě akce první Restaurant day v Liberci, která se konala 16. 5. na celém světě. Mohli jste si tak otevřít svojí malou "restauraci, či stánek" a zkusit si být i z té druhé strany. Sešlo se nás celkem 8 stánků - nadšených amatérů, foodblogerů. Mohli jste tedy ochutnat například výborné polévky, spousty sladkých dobrot od čízkejků až po makronky, také netradiční falafel z medvědím česnekem a i něco málo k pití - především pak výbornou levandulovou limonádu anebo mojí okurkovou:-) 


Akce se moc vydařila, člověk na chvíli vypnul, užil si skvělé dopoledne a poznal i stejně smýšlející lidi. Kolem druhé jsme měli všichni vyprodáno a mohli jsme uklidit a vyrazit domů:-) Někdo na hokej, někdo jen s kafíčkem v ruce.

Doufám, že to není poslední jídelní akce v Liberci a bude se nás scházet čím dál víc. Na červen se určitě chystá grilovačka spojená s turnajem hry Mölkky - mrkněte

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Supr akce a líbí se mi ta zástěra Mňam a mlask, kde je ke koupi? 8-)

Má to šťávu! řekl(a)...

Ta zastera je z fler.cz od Kosih sester;-)

Terez řekl(a)...

Byl to skvělý den, moc jsem si to užila! A jsem ráda, že jsem poznala tolik báječných lidí ;-)

Hanka řekl(a)...

Musela to být skvělá akce. Tak snad příště :)
Jinak super fotky (jako obvykle), úplně se mi sbíhají sliny.