pondělí 15. února 2016

Budapešť I. - co jsme viděli?

http://sasulka.rajce.idnes.cz/2016_02._06._-_09._-_Budapest/#

Náš Liberecký kraj pohltily jarní prázdniny a tak jsme nelenili a vyrazili jsme kousek za naše hranice. Cesta autobusem byla dlouhá, ale s hudbou či filmem to uběhlo celkem svižně:-)

Měli jsme zarezervované ubytování přes booking.com - jeden soukromý apartmán přímo v centru, dohromady asi za 65 ecéček na tři noci pro dva. Kdo bych chtěl odkaz, můžu mu klidně poskytnout. Do Budapešti jsme cestovali Student Agency, kde nás zpáteční jízdenka z Liberce vyšla na 1060 Kč pro jednoho. Celkem příjemná cena, ne?


Jeli jsme v sobotu a v úterý zpět, strávili jsme tu tedy 2 celé dny, plus jedno dopoledne a jeden večer.

Je toho tu spoustu k vidění. Prošli jsme si hlavně to nejznámější a taky jsem neváhala a udělala jsem si i seznam kaváren, kde se chceme zastavit, ale o tom až v dalšm článku - kde jsme jedli.


Neděli jsme strávili převážně na pravém břehu Dunaje, kde jsme s prohlédli hrad, rybářské bašty, staré město. Poté jsme zavítali na Márketin ostrov, kde snad půlka Budapeště sportuje. 


Prošli jsme se po řetězovém mostě, obešli jsme parlament a přilehlé uličky. No a večer jsme toho neměli dost, tak jsme zavítali ještě na noční prohlídku, abychom i něco nafotili. V neděli jsme tedy našlapali něco kolem 25 Km, slušný výkon, že?


Pondělí nám už počasí tolik nepřálo, a tak jsme vyrazili prozkoumat místní tržnici, Židovskou čtvť a prošli jsme celou Andrasy utca až k samotným Széchenyi lázním, kde jsme se pak půl dne váleli v lázních. Cestu zpět do apartmánu, jsme si projeli metro číslo 1, kde jsou krásné původní zastávky.

http://sasulka.rajce.idnes.cz/2016_02._06._-_09._-_Budapest/#

Toť takové malé shrnutí, kde jsme všude byli a co jsme viděli. Nebudu tu psát dopodrobna, stejně by to nikdo dokonce nečetl:-) Takže pokud Vás něco zajímá, klidně napiště do komentářů:-) A příští článek bude o jídle, kde jsme jedli a pili...

Více fotek ke shlédnutí zde

5 komentářů:

Barbora řekl(a)...

Krásné fotky! My byli v Budapešti o prázdninách a byla to paráda! Taky tě tak zklamala městská tržnice? Čekala jsem tak nějak něco víc, než 5 druhů stánků neustále se opakujících. Řetězový most jsme si bohužel projít nemohli, protože byl uzavřený kvůli přípravě obřího ohňostroje na jejich státní svátek (20.8.) a byl opravdu krásný. Letos chceme jet znovu a proto se moc těším na pokračování :)

Markéta řekl(a)...

Ty máš vždycky tak nádherné fotky!

NEPLECHA NA PLECHU

atize řekl(a)...

Pošťastilo sa mi dostať sa nejak na Tvoj blog. Nakoľko som zo Slovenska, do Budapešti sme dakedy chodili často, pre mňa by si kľudne mohla písať aj ďalej. Prečítala by som si všetko. Ja som skôr taká, čo si aj rada prečítam , nie len 1 minútka obrázky a došla som na koniec. Teším sa na pokračovanie.

Má to šťávu! řekl(a)...

Moc díky za komentáře všem:-) A jinka co se týče té tržnice, taky mě to docela zklamalo..ale na druhou stranu, co by tam mělo být zase víc?...my tedy ani nic nepořídili

Terez řekl(a)...

Já jsem v Budapešti byla kdysi dávno se sborem, bydleli jsme v rodinách a pamatuju si to jen hodně matně. Ale to město mě fakt láká, takže určitě vyrazíme! Je na čase taky trochu prozkoumat naše okolí bližší i vzdálenější :-)