neděle 24. dubna 2016

Mangová bruschetta s koriandrem a buvolí mozzarellou


Rok se s rokem sešel a s ním i další soutěž "Aperitvo Moment". Loni jsem se neúčastnila, ani nevím proč. Možná jsem to nestíhala, možná jsem neměla nápad. Letos to tedy taky nechávám na poslední chvíli, ale myslím, že nejsem jediná. Bude silná konkurence, ale proč to nezkusit, že?

Máme k tomu důvod, že? To abychom od sebe neopisovali:-D Nevymýšlela jsme žádné složitosti, ale opravdu něco lehkého, rychlého a chutného. Tentokráte to měl být předkrm a k tomu drink na bázi Aperolu. Pití jsem připravila tradiční, tedy Aperol Spritz, protože ten miluju. A ještě když máte ty velké skleničky, byla by škoda toho nevyužít. Teď už k samotnému předkrmu a co na něj potřebujete.

  • 1 zralé mango - ideálně R.T.E. (ready to eat)
  • hrst koriandru
  • sůl, pepř
  • mleté chilli
  • olivový olej
  • bílou bagetu
  • 1 bůvolí mozzarella
  • citronová šťáva
Mango si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, prostě na drobno. Přidáme sůl, pepř, mleté chilli a nasekaný koriandr. Zakápneme olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Řádně promícháme.

Bagetku si nakrájíme na plátky a pokapeme olivovým olejem. Opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Na bagetky naneseme mangovou směs, navrch přidáme natrhanou mozzarellu, zakápneme olivovým olejem a ještě namele trochu chilli. Toť vše a podáváme.


1 komentář: