pondělí 10. října 2016

Malá coffee a food tour Vídeň, část první


Začátkem srpna jsme ještě chvíli dovolenkovali. Protože v červnu jsem nakoupila výhodně jízdenky s Leo expessem, vydali jsme se na víkend do Vídně. 
 Jízdenky to výhodné byly, o tom žádná...ale ten komfort zpátky už tolik ne...ale tom zase jindy. Ale pokud můžete, vyhněte se u Leo expressu kombinaci jízdy vlak-autobus a naopak.

Do Vídně jsme jeli za cílem poznat pár památek, ale hlavně také za kávou a jídlem samozřejmě. Ubytování jsme sehnali přes booking v jednom hotelu. Myslím, že cena a poloha super a pohodlí a čistota taktéž. Neměli jsme snídani, ale to proto, abychom mohli vyrazit do víru velkoměsta něco ochutnat.

Ve Vídni najdete spoustu podniků... bary, kavárny, snídárny, tržiště a třeba i zmrzlinárny. My se do pár vídeňských míst přesunuli a něco jsme ochutnali. Památky šly pro tentokrát stranou, ale i těch jsme viděli mnoho. 

Vypíšu Vám se pár podniků, které jsme za víkend stihli navštívit. Pokud budete mít otázky, klidně mi napište do komentářů, na email, nebo na instagram. Nebudu se tu nějak sáhlodlouze rozepisovat, stejně to většina lidí nepřečte celé, ale pár řádek napíšu. Občas omluvte kvalitu fotek, ne vždy jsem fotila foťákem.

První zastávka v pátek, po dlouhé cestě z Liberce byla v Balthasar Kaffee Bar,
najdete jej na
Praterstraße 38, 1020 Vienna.
My to měli fakt kousíček od hotelu. Útulná moderní kavárna třetí vlny, takzvaná "thirdwavecoffee" takže v nabídce své vlastní pražené kafe:-) Nabídka sladkého v pátek večer už tak velká nebyla, ale dali jsme si jejich tradiční makový koláč.

Další zastávka, tentokrát už v sobotu, byla pozdní snídaně v Ulrichovi. Bylo tam fakt narváno, takže pokud chcete lepší místo, třeba venku na zahrádce, doporučuji rezervaci. Na snídaně a lehké obědy fakt ideální, vybere si každý.



Sankt Ulrichsplatz 1, 1070 Vienna

Po cestě na tržnice Naschmarkt jsme se chtěli osvěžit zmrzkou a náhodou jsme objevili Eis, měli několikero příchutí a teda neměly chybu! A ten jejich obchůdek:-)) A zmrzlina byla fakt poctivá (jako když si ji uděláte doma), výborná a ještě super cena! 2 kopečky snad za 2,50 euro. Eis je teda síť prodejen, takže po Vídni jich najdete nesčetně.



Další kroky nás zavedli na již zmíněnou tržnici Naschmarkt, ale o tom povím v dalším článku. Tohle už by bylo moc dlouhé:-) Takže pokračování cobydup.

Žádné komentáře: