pátek 4. listopadu 2016

Kralicko a okolí - cestujeme

Vyrazili jsme na podzimní prázdniny pryč, spíše tedy na delší víkend. Doma je sice taky krásně, ale prozkoumat další kouty naší země se musí. Vybrali jsme jsme Králíky, je to vlastně kousek Jeseníků, ale i kousek Orlických hor. Doufám, že mi prominete těch pár fotek a krátkého povídání, příště zase bude určitě recept:-)

Ubytování jsme opět hledali přes booking.com, našli jsme pěkný penzionek v Červené Vodě - na fotkách vždy vše vypadá velké a pak je to ve skutečnosti malé. Tady to byl opak, na fotkách velké a ve skutečnosti ještě větší - krásný apartmán velikosti 1+1 s prostornou předsíní a velkou koupelnou. O spoustě úložného prostoru nebylo nouze, takže doporučuji. Stravování bylo vlastní, ale mohli jsme mít i polopenzi. Cena byla 1200Kč/noc/apartmán.

V pátek jsme vyrazili k Tvrzi Bouda, prohlídka mě tentokrát vůbec nenadchla, moc informací a celkově to bylo takové nudné. 



http://sasulka.rajce.idnes.cz/2016_10._28._-_30._-_Kraliky_a_okoli/

http://sasulka.rajce.idnes.cz/2016_10._28._-_30._-_Kraliky_a_okoli/

Sobota se nesla ve znamení výstupu na Kralický Sněžník, kde to byl slušný Václavák, ač počasí nebylo bůhví jaké. 

A v neděli jsme ještě prozkoumali okolí Králíků, kde se nalézá spousta vojenských bunkrů. V neděli jsme pak razili domů a po cestě jsme zvládli ještě pevnost Haničku kousek od Rokytnice v Orlických horách.

Více fotek je pak tady, pokud máte dotazy, klidně mi napište:-)

3 komentáře:

Zdeňka řekl(a)...

Krásné fotky, prohlédla jsem je všechny, srdce se tetelilo blahem nad tou nádherou, díky moc :).

Má to šťávu! řekl(a)...

Jee, moc diky❤ to potesi;-)

Ivet řekl(a)...

Na tvrzi jsem byla v létě a vůbec mi to nepřišlo nudné. V noci jsme se dostali k Boudě a potkali tam pár lidí, uvařili jsme cca. 3 litry grogu a opekli špekáčky a spali pod širákem nad tvrzí. Ráno jsme vstali na první prohlídku a průvodce nám nabídl, že nás sveze většinu trasy tím "vláčkem", co jezdí uvnitř. Ale z výkladu si nic nepamatuju... :D