úterý 7. března 2017

Dort s mangovým krémem

Upss, to už je zase březen? Nějak nestíhám ten kalendář sledovat a koukám, že v únoru jsem nepřidala jediný recept, hanba mi. Dneska se s Vámi podělím o recept na mangový dort, tedy spíše dort s mangovým krémem. 


Dělala jsem ho na Valentýna, který teda až tak neprožíváme. Ale kytky mám ráda a zítra je MDŽ, viď Kubo a v Kafe Kytka mají krásné květiny (haha, jsem zvědavá jestli si to přečte:)) Takže ideální dort k zítřejšímu MDŽ:-)


Teď už k dortu. Korpus jsem připravovala osvědčený, a to podle receptu na Black forest cake, tak mrkněte sem. Udělala jsem si ho dopoledne, aby do večera pěkně vychladl. Krém jsem taky dělala dopředu, aby mi trochu ztuhnul.

Na krém:
  • 1 mascarpone
  • 1 šlehačka
  • 100g másla - povoleného
  • cukr moučka
  • mangové pyré - stačí asi z půlky manga

Mascarpone jsem spolu s cukrem, šlehačkou a máslem vyšlehala v hladký krém. Poté jsem už jen ručně vmíchala mangové pyré, které připravíte jen rozmixováním manga.



Celý dort jsem rozřízla na tři části a postupně jsem naplnila krémem. Nechala jsem i kus krému na pomazání kolem dortu. Hotový dort dáme do lednice ztuhnout ideálně přes noc. Před podáváním dle fantazie nazdobíme. Já použila mango, jahody a plátky kokosu.

2 komentáře:

Hanka řekl(a)...

Dobrý den, dort jsem zkoušela a byl moc dobrý, jen se chci zeptat - opravdu se vám z daného množství surovin na těsto podaří korpus rozříznout dvakrát? Neměla jste větší množství těsta? Pekla jsem ho už dvakrát a vždy byl velmi nízký.

Děkuji za komentář,
Hanka

Má to šťávu! řekl(a)...

Je to z male formy