pondělí 5. března 2018

Ricottovo-maková bábovka



Minulý týden, jsem se v rámci procházky stavila po dlouhé době v Mikyně. Kdo neví, co je Mikyna, tak kuk sem. Nalákali mě makovou bábovkou, kterou sdíleli na instagramu. Takže jsem si udělala hezky dlouhou procházku a zašla na bábovku s čajem. 


Jenže to bych nebyla já, abych si tu bábovku neupekla doma, tedy aspoň jsem se snažila jí trochu přiblížit, takže na jednu bábovkovou formu potřebujete:
  • 1 hrneček nemletého máku
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupičky
  • 2 vejce 
  • necelý hrnek mléka
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry
  • 1 ricotta
Do světlé pěny si společně vyšlehejte olej, žloutky a cukr. Přidejte ricottu a mléko a opět šlehejte do hladké konzistence. Mezitím si vyšlehejte bílky dotuha a dejte stranou. Do vaječné směsi přidejte mouku, krupičku, mák, jedlou sodu a citr.kůru. Vše dobře zamíchejte a přidejte vyšlehané bílky a už jen zlehka promíchejte. 

Nalijte do formy - pokud máte silikon, není třeba vymazávat, pokud klasickou, tak vymažte olejem a vysypte moukou. Pečte ve vyhřáté troubě na 160°C cca 45 min. Propečenost zkontrolujte pomocí špejle.

Žádné komentáře: