Znáte? Určitě například z mekáče... dělají je snídaňové s vajíčkem a slaninou. Pssst, mě tedy chutnají...mají krásně opečený křupavý muffin. Nedopřávám si ho denně, možná tak 3 do roka:-D
▼
neděle 26. dubna 2015
pondělí 20. dubna 2015
Restaurant day v Zahradě Liberec
Čas letí jak voda a akce s názvem Restaurant day se přiblížila na dosah, tedy za necelý měsíc, přesněji za 26 dní. Známe místo i čas:-)
Kde? komunitní Zahrada Liberec - Lazebnický vrch (mapa)
Kdy? 16. května 2015, od 11:00
Na mém "menu" se například objeví falafel s pestem z medvědího česneku s mátovým dipem a salátem - stále ještě rozmýšlím, či zvolit klasický tabouleh, nebo jen nějakou alternativu. Z sladkých dobrot to bude určitě čokoládová pěna, možná nějaký nepečený dort s ovocem a k pití se můžete těšit na jahodovou limonádu s mátou!
Bylo by toho tolik, co bych chtěla připravit, ale bohužel skladovací podmínky to nedovolují a v květnu bude určitě takové vedro, že třeba krásné cupcakes by nepřežily... ale uvidíme, jak to ještě nakonec dopadne.
Je něco, co byste rádi ochutnali u mě ve stánku?
Jinak si myslím, že je jsou ještě stále volná místa ve "stáncích", pro víc informací kontaktujte Káču - restaurantday.liberec@gmail.com
úterý 14. dubna 2015
Nepečený ombre dort
Byl to takový malý pokus a celkem vyšel. Narazila jsem na dort na webu Pradobrot - verze borůvková. No a ty barvy! Tak jsem se do toho taky pustila, jenže borůvky byly pekelně drahé. Tak jsem udělala kompromis a dala lesní směs. Myslím, že první pokus vyšel celkem obstojně, co myslíte?
úterý 7. dubna 2015
Velikonoční brunch
Kdo sledujete můj instagram, určitě jste zaznamenali, že jsme včera dopoledne nelenili a vyrazili chvilku před 12hodinou na náš první brunch (pozdní snídaně, která přechází do oběda:-)).
Na facebooku bistra Mikyny se totiž objevila nabídka, že na Velikonoční pondělí pořádají velikonoční brunch. No a jelikož koledníků přišlo opravdu jen pár, tak jsme na další nečekali a vyrazili jsme.
Bylo celkem plno, ale dvě místečka se našla. Objednali jsme něco teplého, já cappucino a Kuba Senchu. Dala jsem si ještě čerstvý fresh z pomerančů - mňam, ten byl. Pak jsme si vybrali něco z velikonoční nabídky - já vejce do skla s bagetkou a Kuba si dal minimazanec s máslem a variací marmelád. Obojí bylo velmi chutné a vzhledově lákavé:-). Hlavně, když nosili ještě k vedlejším stolům opečený mazanec s vanilkovou omáčkou a malinami...hmm, ale už nebylo místo.
Pokud tedy toto místo ještě neznáte, určitě doporučuji navštívit. Přes oběd vaří polévku a plus ještě další tři jídla - vše vegetariánské. Pokud Vás nabídka oběda neuspokojí, určitě si vyberete ze spousty sladkých lákavých dobrot - dýňový dort, čokoládový dort, čokoládová pěna anebo jen obložený chlebíček s farmářským tvarohem. Nabídku hodně obměňují, což je fajn!
A kde je najdete? ulice 5. května 62, Liberec
Teď už se jen těšit, až zavedou snídaně pravidelně a bude to paráda!
Znáte Mikynu?
Banana bread cupcakes s Lotus krémem
Doma tři přezrálé banány, nikdo je už nechce a tak jasně rozhoduji, že udělám banana bread, ale v cupcakes variantě. No a aby krém nebyl jen vanilkový, nebo čokoládový, rozhodla jsem se využít Lotus pomazánku, která na mě smutně kouká ve skříni už od doby, kdy jsem objednala svůj první a poslední Brandnooze box. Je to verze crunchy, takže s kousky karamelových sušenek. Jen tak samotné mi to nějak nejede, ale v krému to nemá chybu.
pondělí 6. dubna 2015
čtvrtek 2. dubna 2015
Novinky v kuchyni
aneb je potřeba si občas udělat nějakým pěkným kouskem radost. A když se toho nastřádá víc, ráda se o to podělím i s Vámi.
středa 1. dubna 2015
Cizrnový hummus
Jeden pokus tu už o hummus byl, ale nějak nevyšel..nechutnal. A tak jsem v akci koupila naloženou cizrnu a jala se pokusu zkusit znova. Byl tedy vynikající! A nálev z cizrny nevylévejte - v příštím receptu použijeme na pusinky:-)