pondělí 28. března 2016

Rajčatová omáčka s cizrnou a opečenou polentou


Cizrna, cizrna, cizrna...a zase, že? Když nám chutná a tentokrát jsem ji zakomponovala do omáčky. Omáčka je vcelku rychlá, ale opékání polenty trochu času zabere, proto si ji připravte jako první!

Pořebujete:
  • 1 plechovku rajčat - krájených
  • půl skleničky cizrny v nálevu - používám Alnaturu
  • 1 cibuli
  • sůl, pepř, olej a tymián
navrch: nastrouhaný balkánský sýr a rukolu

na opečenou polentu:
  • půl sáčku instantní polenty
  • vodu/vývar
  • sůl, pepř
Nejprve si připravte polentu. Uvařte ji podle návodu a ještě teplou ji rozetřete po plechu. Když totiž vychladne, půjde krájet hezky na kousky, které pak osmahnete na pánvi na troše oleje.



Na pánvičce si zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme okapanou a promytou cizrnu a chvíli opékáme. Přidáme rajčata a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Necháme pár minut probublat a podáváme s pečenou polentou. Na závěr přisypeme nastrouhaný balkán a přidáme rukolu.


Dobrou chuť!

3 komentáře: