Dneska si se mnou můžete uvařit famózní dýňovou omáčku. Opravdu nejlepší jídlo za poslední dobu.
Na 2-3 porce
- půlka dýně hokaido
- olej
- 2 stroužky česneku
- 125 ml smetany na vaření (12%)
- půl lžičky skořice
- sýr Gran Moravia, či parmazán
- sůl a pepř
Dýni si upečte doměkka v troubě a poté rozmixujte na pyré. Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte posekaný česnek a opečte. Přisypte skořici a chvilku restujte, zalijte dýňovým pyré. Zlehka osolte a opepřete. Nezapomeňte, že budete přidávat ještě sýr, tak ať omáčku zbytečně nepřesolíte.
Nechte chvilku probublat, poté přilijte smetanu, chvíli míchejte a nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr. Odstavte z plotny a dejte si vařit těstoviny.
Uvařené a scezené těstoviny přidejte do omáčky a zamíchejte. Pokudy by byla omáčka příliž hustá, nařeďte ji vodou z těstovin. Podávejte posypané sýrem Gran Moravia, či parmazánem.