Abych neusnula na vavřínech, přináším další recept na skvělý "mátový" dort. Je krásně svěží díky mátě a čokoládový díky korpusu. Nedám dopustit na korpus, který jsem připravovala na dort Black forest - je už asi jeden z nejoblíbenějších.
Pojďme na něj, není složitý!
Korpus
recept viz zde
Krém
- mátový cukr (máta - hrst, cukr - 2-3 lžíce)
- 500g tvarohu
- 300g mascarpone - můžete dát i více -> krém lze udělat v jakémkoliv poměru tvaroh/mascarpone (většinou dělám podle obsahu lednice)
- 100 másla - měkkého
- cukr dle chuti - moučkový
- 1 šlehačka
Korpus si připravte podle návodu a nechte vychladnout, ideálně do druhého dne. Připravte si mátový cukr - hrst máty a cca 2-3 lžíce cukru si utřete v hmoždíři a zakápněte trochou citronové šťávy.
Suroviny na krém si dejte do robota, přidejte cukr (oba jak mátový, tak moučkový)- všechny, i šlehačku a nechte na nižších otáčkách šlehat do krásně hladké hmoty. Korpus můžete rozříznout na dvě půlky a naplnit trochou krému a přidat i ovoce - já dala myslím jahody. Dort vraťte do formy a dejte zbytek krému, dobře uhlaďte a nechte chladit ideálně do druhého dne.
Pak už jen ozdobte čerstvým ovocem a mátou a výsledek je na světě:-)
1 komentář:
Hmm jednoduché a nádherné, přesně to co mám ráda
Okomentovat