pondělí 1. února 2010

E-galerie - nový projekt

"E-galerie je veřejná platforma pro elektronickou prezentaci výtvarných a dokumentárních děl ve formě digitální fotografie. Její provoz je zajišťován Krajskou vědeckou knihovnou Liberec. Výstavy v E-galerii jsou pořádány 12x ročně v intervalu jednotlivých kalendářních měsíců."

Byla jsem požádána přímo paní ředitelkou, abych do zkušebního provozu e-galerie vybrala několik desítek svých fotografií! Proč toho nevyužít - další zajímavá zkušenost, jak být vidět. No jo, jenže mám ve svém repertoáru nejrůznější druhy fotek a tak jsem se rozhodla pro nejčastěji fotografované téma a to pro PŘÍRODU. Fotky bylo nejprve důležité vybrat (max. 6O ks), poté trochu doostřit, zmenšit na požadovanou velikost, seřadit, osignovat svým jménem, vypálit na CD a odnést paní ředitelce. Zabralo mi to celé odpoledne a ještě k tomu jsem měla vytvořit svůj "rádoby" plakát, neboli titulní fotku. Pojala jsem to jednoduše, vybrala jsem fotku a v grafickém editoru jsem si pohrála s malou koláží.

Hotovo, odevzdáno a od dnešního dne, tj. 1. 2. 2010, můžete můj výběr fotografií vidět ve 2. patře Krajské vědecké knihovny v Liberci (prostory bývalé kuřárny). Galerie je momentálně ve zkušebním provozu.

3 komentáře:

Hanka řekl(a)...

pane jo, gratuluju! až budu mít cestu do knihovny (a tu já mám často), určitě se zajdu podívat :)
a ty fotky tam budou fyzicky nebo je budou nějak promítat, když je to "E-galerie"? každopádně tam při nejbližší příležitosti naběhnu, abych to zjistila :) a ještě jednou gratuluju, máš moc hezký fotky a byla by škoda neukázat je

Má to šťávu! řekl(a)...

Díky:) fotky tam právě budou jen virtuálně, to znamená budou se promítat na velké LCD televizi:)

Zuza řekl(a)...

vau! gratulace! mám nějaký upomínky, tak se taky zajdu do kuřárny podívat ;)