neděle 5. září 2010

Jahodové skorotiramisu

Jediné co má tento dezert společného s názvem tiramisu, jsou dlouhé cukrářské piškoty:) Ale tak nevadí, pojmenovala jsem si ho podle sebe.

A co na výrobu potřebujete?



  • cukrářské piškoty (nebo lze použít kulaté dětské)
  • 500g tvarohu
  • 500g jahod
  • 1 želatina
  • 1 smetana ke šlehání
  • moučkový cukr dle potřeby
  • vhodnou nádobu

Šlehačku si vyšlehejte do tuha, tvarohy smíchejte s cukrem a trochu vyšlehejte poté přidejte vyšlehanou šlehačku a zlehka zamíchejte. 2/3 jahod rozmačkejte s trochou cukru a želatinu si připravte podle návodu. Vychladlou želatinu smíchejte s rozmačkanými jahodami. Misku si vyložte piškoty, poté zalijte jahodovo-želatinovou směsí a nechte zatuhnout. Přidejte vrstvu tvarohové směsi a poklaďte opět vrstvou piškotů. Zbytkem tvarohové směsi zarovnejte misku a na konec dejte očištěný zbytek jahod. Přikryjte alobalem a nechte v ledničce vychladit nejlépe do druhého dne.

2 komentáře:

Háňa řekl(a)...

to vypadá fakt skvěle, škoda, že už není jahodová sezóna. hned bych si dala!

my děláme doma něco podobnýho, jen to není tak zdravý, místo tvarohu je tam zakysaná smetana :)

Sáša řekl(a)...

jj zakysaná smetana jde taky použít:) a lze udělat i s jiným ovocem:)