středa 22. září 2010

Pálavské vinobraní

Letos jsme se poprvé vypravili na pořádné vinobraní, a to do Mikulova. Městečko je to malebné, se spoustou fotogenických míst, krásných uliček ale i milých lidí.

Vinobraní trvalo celý víkend, hlavní část programu se odehrávala na náměstí, nechyběla ani druhá scéna v nedalekém amfiteátru, či program pro děti na Kozím hrádku. Sobotní den jsme začali na náměstí snídaní v příjemné pekárně. Dopoledne vyrazili na Kozí hrádek, kde jsme se pokoušeli ulovit i kešku, ale nezadařilo se...vypravili jsme se i do jeskyně Na Turoldu, kde v rámci vinobraní bylo snížené vstupné. Odpoledne jsme strávili v zámeckém parku, kde jsme usrkávali červený burčák a poté jsme se rozhodli navštívit vinařskou tržnici. Před vstupem jsme zakoupili pár kuponů a dvě skleničky, abychom mohli ochutnat místní moravská vína. Je to možnost jak zde ochutnat vína, která ani do Liberce nedorazí...za pozornost stálo Rulandské modré - výběr z hroznů - příjemná čokoládová vůně i chuť a taky Pálava - výběr z bobulí. Večer jsme se vypravili opět na Kozí hrádek, kde jsme si fotili večerní Mikulov.

Nedělní ráno bylo ve znamení rychlého balení. Vypravili jsme se i s bagáží na nedaleký Svatý kopeček, který se tyčil nad Mikulovem. Vidět z něj bylo, ale všechno bylo bohužel v oparu a tak jsme moc snímků nepořídili. Na cestu jsme nakoupili ještě dva litry červeného burčáku a dvě lahvinky Pálavy a mohli jsme vyrazit na autobus do Brna. Teď už nás čekala jen dlouhá cesta domů.

Fotky si můžete prohlédnout u a u Kuby

1 komentář:

Hanka řekl(a)...

jej, to muselo být skvělý! hlavně fotky z toho máš úžasný, ale to se opakuju :)
určitě to stálo za to!