pondělí 21. února 2011

Lentilkové brownies

Brownies

Jeden takový pokus o brownies tu kdysi byl, ale bohužel se nepovedl, zapomněla jsem do těsta přidat máslo, takže to bylo celé takové vysušené a ještě dost nízké. Nu, rok se s rokem sešel a já narazila a opět pěkně vypadající brownies, které jsem našla na těchto stránkách http://coco-choc.blog.cz. S těmi lentilkami vypadal tak vesele, barevně, prostě ideální moučník na pečení.


Potřebujeme:

  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 4 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru (cca 250 ml)
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1lžička prášku do pečiva (já dala celý)
  • 100 g bílé čokolády
  • lentilky
Čokoládu (hořkou) nalámejte na kousky a společně s máslem nechte pozvolna rozpustit ve vodní lázni. Dále si k ruce vezměte mísu, do které vyklepněte vejce (dbejte nato, aby vejce měla pokojovou teplotu - vyndejte je tedy alespoň hodinku předtím, než se pustíte do díla). K vejcím přisypte cukr. Vajíčka našlehejte s cukrem do světlé pěny. Až se čokoláda s máslem plně rozpustí, přidejte k ní pěnu z vajíček. Následně prosejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Zamíchejte. Na závěr vmíchejte na kousky nalámanou bílou čokoládu. Těsto přendejte (je poměrně husté) do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem. Povrch brownies posypte lentilkami.

Pečeme (v předehřáté troubě!) na 170 - 180 stupňů asi 35 - 45 minut. Brownies je hotové, jakmile jeho povrch popraská (vypadá suše), ale vnitřek je ještě trochu tekutý - zkuste špejlí. Jen tak budete mít nakonec vláčné a kypré brownies. Moučník nechte vychladnout a pak nakrájejte na jednotlivé porce (kostičky). Při chladnutí se brownies jemně propadne - to je správné.

3 komentáře:

háňa řekl(a)...

ou! vypadá to vražedně, tak to určitě vyzkoušim :)

Saša řekl(a)...

neodolatelné!doporučuji!

marysity řekl(a)...

mnam, skvele a krasne! a lentilky milujem! :)