pátek 22. dubna 2011

Zelený čtvrtek

Letos nějak Velikonoce nestíhám, výzdobu ještě nemám, vajíčka taky ne, mazanec snad bude a teď sem si upletla i pomlázku na dveře:) Jelikož byl včera Zelený čtvrtek, dám Vám sem jeden recept, který jsem dělala už před týdnem, opět jsem se inspirovala na webu Apetitu aneb jarní hrášková polévka.

Hrášková

Potřebujeme:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná na jemno
  • 380 g mraženého hrášku
  • 720 ml kuřecího vývaru
  • 30 g bazalkových lístků + na ozdobení
  • 180 ml zakysané smetany (použila jsem Creme de chef 30%)
  • 15 ml citronové šťávy
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Cibulku na oleji necháme zesklovatět, přidáme mražený hrášek a kuřecí vývar (použila jsem kostku), necháme chvíli povařit, cca 4 minutky. 2/3 polévky přelijte do robota, přidejte zakysanou smetanu, bazalku, citrónovou šťávu a rozmixujte dohladka. Vraťte zpět do hrnce a opět povařte, dochuťte solí a pepřem. Ozdobte bazalkou a podávejte s kostkami opečeného chleba!

Polévky moc nevařím, ale tahle mě úplně uchvátila!

1 komentář:

Michaela Spodniakova řekl(a)...

mňam, Saši, ja milujem hráškovú polievku :) a k Zelenému štvrtku sa skvelo hodí!