úterý 26. února 2013

Medovo - citrónové kuře

Tento recept jsem okoukala od Zdeňka Pohlreicha. Je jednoduchý, svěží a velmi chutný. Neměla jsem na recept celé kuře, ale jen stehna. Myslím, že na chuti to určitě neubere.

Medovo-citrónové kuře

Co vlastně potřebujeme?
  • 2 kuřecí stehna
  • kůru z citrónu
  • med
  • sůl a pepř
  • máslo

Stehna dobře osolíme a opepříme. Pod kůži dáme plátky másla, aby stehna nebyla suchá. Dáme cca na 40 minut péct do trouby, kuře podléváme. Mezitím si připravíme marinádu. Citrónovou kůru si nakrájíme na drobounké kostičky a smícháme s medem a troškou oleje. Posledních cca 10 minut, co se kuře peče, potřeme jej připravenou marinádou a troubu si zapneme nejlépe na gril. Podáváme s rýží nebo bramborami:-)Máte hlad?

4 komentáře:

Alena řekl(a)...

Jednoduchý, to mám ráda. Určitě zkusím

Sonia řekl(a)...

Krásně upečené kuřátko s vůní citronu, určitě musím vyzkoušet...:-)

Nikki Finn řekl(a)...

Kuřátko na medu miluju :) A ten citron tam zkusím příště. Krásná chutná fotka :)

háňa řekl(a)...

Mňam, už jen fotka je k nakousnutí :)