pátek 23. srpna 2013

Korsika*Corse*Corsica

aneb naše letošní dovolená. Shrnu to jen ve zkratce, stejně Vás zajímají jen fotky. Ostrov jsme procestovali křížem krážem, můžete vidět na mapce zde.


mapa korsika

Dostali jsme se na ostrov trajektem z italského Livorna. Zpáteční cesta byla taktéž z Bastie do Livorna. Trajekt vyšel na něco málo kolem 4000 Kč, tam i zpět. Pokud by Vás zajímalo, jak to bylo finančně celkem, napište mi do emailu, ráda Vám odpovím...Strávili jsme tu dobrých 14 dní.

Z Monte Renosa

Přibližovali jsme se autem, na samotné výlety jsme už chodili pěšky. Viděli jsme toho opravdu hodně, dělala jsem si itinerář trasy, kam všude bychom chtěli. K vidění je tady. Všechno jsme nestihli a něco i zaměnili.



Pokusili jsme se zdolat i nejvyšší horu Korsiky a to Monte Cinto, 2706 m. Ale byl to opravdu náročný výstup a dost unavující, takže těsně před vrcholem jsme to otočili. Ale chybělo nám asi jen 100 výškových metrů...


Bonifacio

Les Calanche

Les Calanche


Frantíci s námi nechtěli komunikovat anglicky, ale to asi není žádná novinka, že? Silnice jsou místy dost úzké, a tak někteří jezdí jako prasátka uprostřed a nehodlají se s vámi vyhnout. Naštěstí jsme naši krasavici Octávii neodřeli a ani nenabourali:-)

Calvi


Moře je tu nádherné, průzračně modré a čisté. Někde je písek, někde zase oblázky. Kdo se nechce koupat v moři určitě doporučuji spoustu údolíček - Restonica, Tavignano, Cascades de Pollischelu, kde najdete sladkou vodu a mnoho průzračných ledových tůní.

Untitled

Chodili jsme jak po horách, tak v údolíčkách. Prohlíželi jsme si městečka ale i malé vesničky. Autem jsme najeli něco málo kolem 1000 Km jen po Korsice.

Girolata a Scandola

Chapelle de Notre Dame de la Serra

Janovská věž v Erbalunga


Lac de Bastani z Monte Renoso 
 

Pokud jste to dočetli až sem, mrkněte na fotky u mě na rajčeti - všechny jsou víceméně popsané, kde jsme byli. Kuby fotky najdete zde.

5 komentářů:

zcdl řekl(a)...

Sasi, uzasne, fantasticke...nenormalne dobre fotky. Verim, ze ste si to uzili lebo z fotiek je to citit ze hej :), Zuzana

happy.lenulka řekl(a)...

ahoj, nenašla jsem tvůj email. Zajímalo by mě, jak vás cesta vyšla finančně, protože se na Korsiku chystáme taky... cesta, trajekt, ubytování, .... ;) děkuji. můj email je: happy.lenulka@seznam.cz

ps. nádherné fotky ;) (jako vždy)

Unknown řekl(a)...

Nááádherné fotky, přesně mlj styl! Já za hodinku zrovna odjíždím, mimochodem na Mont Blanc, takže zažiju asi podobnou euforii z cestování, tohle je ale moc a moc parádní, závidím, kéž bych se jednou na KOrsiku dostala i já:)

Netty řekl(a)...

Ta všechna místa? To se někdo má! Je to zcela jiný svět, naprostá nádhera..nedovedu si představit, že bych tam byla, asi bych omdlívala štěstím!:D

nakafickosivet řekl(a)...

To je nádhera! Je to úplně jinej svět, hory a moře, to je ideální kombinace! Já se tam letos chystala, tak snad příští rok to vyjde.