středa 3. června 2015

Cizrnové pusinky

Pamatujete, jak jsem Vám psala o tom, ať nevyléváte nálev z naložené cizrny? No, nějaký ten čas uběhl...a já Vám to slíbila už dřív, ale nějak jsem na to úplně pozapomněla. Až dnes jsem náhodou při hledání fotek narazila na ty s pusinkami.

Vážně pusinky z cizrnového nálevu? Ano, jde! Jde to vyšlehat do sněhu krásně jako bílek, rozdíl opravdu nepoznáte ani na chuti!

Co potřebujeme:
  • nálev z naložené cizrny - použila jsem Alnaturu
  • cca 150g cukru
  • trochu kakaa - pokud chcete tmavší verzi

Troubu si předehřejte, na cca 100°C. Nálev a 1/2cukru dejte do mísy a nechte pracovat robota, můžete přidat i vanilkový lusk - semínka. Po čase přisypte druhou část cukru a nechte pěkně šlehat do tuha.

Poté nandejte na pečící papír, tvarujte takové menší kupičky - čím větší pusinky budou, tím více se Vám rozplácnou. Doporučuji tedy menší.

Teď už stačí dát do trouby a péct/sušit cca hodinu až hodinu a půl. 

Pak už můžete dle libosti ozdobit. Nebo přimíchat do jogurtu jako jsem to udělala já:-)

3 komentáře:

mačet řekl(a)...

ty bláho, tak tomu bych teda nevěřila :O dík za rozšíření obzorů :)

Sáša Plešingerová řekl(a)...

já tomu taky nevěřila! musela jsem to vyzkoušet!

Malá Dominika řekl(a)...

wau, tak to je pecka, to by mě nikdy nenapadlo :)