pondělí 3. srpna 2015

Norsko

Sláva nazdar výletu, (ne) zmokli jsme a jsme tu. Zmokli jsme, a né že né. Každý den alespoň trochu skáplo. První půlka dovolené byla spíš deštivější a sněhová. Ano, sněžilo nám:-) Ta druhá o dost slunečnější. 




Letos jsme navštívili Norsko, přesněji tedy NP Jotunheimen, náhorní plošinu Hardangervidda, Bergen a Oslo. Byli jsme na těžko - tedy spaní, jídlo a osobní věci na zádech v batohu. Nachodili jsme celkem asi 188 Km, za cca 15 dní. Projeli jsme i Bergenban.



Určitě jsme tu nebyli naposledy, jednou se zase vrátíme, ale autem, protože ta autobusová doprava po Norsku je sakra drahá... a teď hurá na pár fotek. V příštím "vstupu" Vám ukážu pro změnu jen Bergen. Pokud máte nějaké otázky, klidně se v komentářích ptejte:-)

Pokud by někdo rád viděl všechny fotky z našeho výletu, kuk sem

3 komentáře:

Adelana řekl(a)...

Jedu za 14 dní a nemůžu se dočkat! Chce jet autobusem Bergen > Odda, tudíž by mě zajímalo na kolik to zhruba vyjde a jestli je nutné objednat to předem :)
Taky jak jste se dopravovali v Bergenu (tramvaj apod.) a na kolik to vyšlo :) Předem díky moc za odpovědi. Jsem ráda že jsem na tento článek narazila :)

Má to šťávu! řekl(a)...

Ahoj, předem ty busy koupit nejdou...jen u jiných dopravců. My z Oddy nejeli, ale z Eidfjordu, a tuším, že to je tak stejně daleko. Tak stála cesta pro jedno 277NOK. To záleží, kde budeš bydlet...my byli v kempu za Bergenen, cca 16 km. Koupili jsme si tedy 7 denní lítačku (Byli jsme jen 3 dny - ale pak mají jen 24hod, a ta by vysla na ty tri dny 270NOK), ta stála 235NOK. Platí na veškerou dopravu ve městě a na zóny kolem Bergenu

Markéta řekl(a)...

Krásné fotky máš. Do Norska bych se také ráda někdy podívala.