úterý 9. srpna 2016

Baba ganoush

To je divný název, že? Nehledejte za ním žádnou bábu, či tak něco, ale prach obyčejnou lilkovou pomazánku, či dip - jak je komu po chuti. Nebudu popisovat odkud to pochází, stačí trochu gůglit:-) Je to takový netradiční hummus z lilku, patří tam podobné ingredience a chutná to po římském kmínu. A je to moc dobrý, tak to určitě vyzkoušejte!


Potřebujete:
  • 1 lilek
  • 1 lžíce sezamových semínek - nebo tahini pasta
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička- římský kmín, mletý koriandr
  • sůl, pepř 
  • 1 lžíce řeckého jogurtu
  • hrst čerstvého koriandru
  • citrónová šťáva
Propíchaný lilek si dejte péct na nejvyšší teplotu do trouby - potřebujeme ho ideálně spálený a svraštěný. Až bude hotový (trvá to tak 45 min) rozřízněte jej na půl a vydlabejte dužinu a dejte do mixéru. Přidejte sezam, česnek, sůl, pepř, kmín, mletý koriandr, čerstvý korinadr a olivový olej. Nechte rozmixovat dohladka.Nakonec vmíchejte jogurt a citrónovou šťávu. Podávejte ideálně s chlebem naan (recept zde) a salátem.

2 komentáře:

Kristina Cechova řekl(a)...

nenašla jsem vyhledavač na stránce, tak se poptám, zda máš na stránce receptík na ten chlebík naan :)

Sáša Plešingerová řekl(a)...

jj je tu, zapomněla jsem na něj odkázat v textu, hned opravim. Jinak tady http://www.matostavu.cz/2016/07/cockovy-dahl-s-chlebem-naan.html