úterý 31. ledna 2017

Bezlepkový čokoládovo - mandlový chlebíček

Dnes jedna rychlovka, která vám bude zaručeně chutnat. Na jednu formu - na biskupský chlebíček potřebujete:
  • 140g mletých mandlí
  • 3 vejce
  • 100g třtinového cukru
  • 100g čokolády, alespoň 52% kakaa
  • 3 vrchovaté lžíce kakaa
  • 70g másla 
  • půl sáčku prdopeče
  • půl lžičky jedlé sody
  • hrst arašídů na ozdobu
Máslo dejte do mikrovlnky a nechte úplně rozpustit. Poté do něj přidejte půlku čokolády a opět nechte rozpustit. Už není potřeba dávat do mikrovlnky, měla by se rozpustit v horkém másle. 



V míse si vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte máslo s čokoládou a mleté mandle smíchané se sodou a prdopečem. Zamíchejte a přisypte kakao. Pokud by se vám těsto zdálo příliš hutné, přidejte trošku mléka. 

Formu vyložte pečícím papírem a přendejte těsto. Zbylou čokoládu a arašídy nasekejte nahrubo a posypejte jím chlebíček. Pečeme na 180 °C cca 30 minut. Hlídáme špejlí.

 

Žádné komentáře: