čtvrtek 6. dubna 2017

Hummus z červené čočky


Ráda experimentuji a máme rádi tradiční hummus, ten z cizrny. Takže bylo na čase vyzkoušet ten z červené čočky. Můžete jej pak použít jako pomazánku na topinky, nebo jako dip k zelenině. Je to rychlovka, protože loupaná červená čočka je uvařená v cukuletu.


Na 4 porce
  • 1 šálek červené loupané čočky
  • sůl, pepř
  • 2  lžičky tahini pasty
  • 1 lžička římského kmínu
  • olivový olej
  • hrst čerstvého koriandru
  • citrónová šťáva


Čočku si uvařte dle návodu na pytlíku, hlavně ji nezapoměňte osolit. Nebo ji povařte ve vývaru. Hotovou čočku slijte, pokud tam zbyla nějaká voda. Přendejte do mixéru a přidejte zbylé ingredience podle seznamu. Umixujte dohladka. Na závěr ochuťte citrónovou šťávou, případně dosolte. Podávejte ideálně ještě vlažné.

1 komentář:

Stáňa řekl(a)...

Prima tip. Jediná forma, ve které mi luštěniny chutají jsou pomazánky typu hummus. A doma mi straší červená čočka z jakéhosi nevydařeného experimentu. Už asi vím, co s ní :)