čtvrtek 25. července 2019

Sonnentor Čejkovice

Dovolená na Moravě přinesla i možnost zajít na místa, kde se dobře najíte či napijete. Zkrátka tam, kde Vám bude fajnově a jako bonus ochutnáte třeba výbornou kávu, limonády, či něco sladkého na zub. Hodně často jsme dali na doporučení Lukáše Hejlíka a jeho gastromapě, kde si každý najde své. Nově si ji lze stáhnout i jako aplikaci do mobilu, takže ji máte vždy při ruce. Tenhle tip na Sonnentor není teda z gastromapy, ale měla jsem jej na seznamu míst, která bych chtěla navštívit.


Jedná se o areál firmy Sonnentor, kde vyrábějí svoje čajové směsi, koření, a spoustu dalších dobrot. Můžete se objednat i na bylinkovou exkurzi, zajít do místní kavárničky a ochutat tak domácí limonády, čaje, dortíky nebo zmrzlinu. Součástí je i obchod, kde nabízejí veškeré své produkty. Takže si tam pak připadáte jako Alenka v říši divů a člověk neví, co by koupil dřív.



Venku pak mají posezení, včetně obří houpací sítě, a v celém areálu cítíte všude bylinky. Součástí je i vyhlíková věž, kde je fotopoint, na kterém se můžete nechat vyfotit:-)



Takže jako zpestření výletu na Moravu můžu tohle všema deseti doporučit:-)




2 komentáře:

Ilona řekl(a)...

Jo, jižní Morava je krásná, taky tam rádi jezdíme na výlety.
Krásný večer.

Má to šťávu! řekl(a)...

Ano, je. Mohla bych tam být rok co rok. Pálava je opravdu srdcovka.