čtvrtek 29. dubna 2021

Rozhledny a výhledy, část druhá

Slíbila jsem druhou část rozhleden a výhledů. Článek jsem měla už napsaný, ale spadla mi aplikace...a neuložilo se to. Takže znova😬

Všechny výlety jsme absolvovali společně s Jonášem a bez kočárku. Takže trasa měla vždy maximálně 5 km, aby to zvládl i Jonáš. Občas se nachal ponosit od Kuby na ramenou.

Trniště
 
Skalní vyhlídka kousek od Hašlerovy chaty, Janov nad Nisou, kde jsme parkovali. My si cestu prodloužili kolem křížové cesty. Z vyhlídky už ale bohužel není moc vidět, díky vzrostlým stromům. 


Malý Špičák
Relativně nová rozhledna, která byla zpřístupněna někdy koncem léta 2020. My si nevybrali moc dobré počasí, byla mlha a rozhledna byla i tou dobou uzavřena. Probíhali tu ještě nějaké opravné práce, takže nás to naštěstí tolik nemrzelo. Určitě se sem vydáme za lepšího počasí.
 

Rozhledna Heřmanice
 
Nenáročný výlet, protože zaparkujete přímo pod rozhlednou. My jsme ještě cestou k rozhledně navštívili Heřmanické peklo - dřevěné sochy čertů. Jinak se rozhledně říká "okurka." Vstup je volný.

Mariánská vyhlídka v Českém ráji
 
Naše nejnavštěvovanější vyhlídka za poslední roky (viz fotkydole). Fotíme se tu vždy na Štědrý den při příležitosti mše na symbolickém hřbitově horolezců. Auto parkujeme na parkovišti přímo u Hrubé Skály. Z vyhlídky je pak pěkný výhled na zámek i na Trosky. S kočárem si tu moc nešktnete, raději pěšky a dítě po svých či do nosítka.
 

Žádné komentáře: