úterý 24. března 2009

Bez Espomy ani hmat

Víkendový program byl jasný - sportovní masáže! Ano, i tento předmět si lze u nás na fakultě zapsat, nabízí ho katedra tělocviku. Měli jsme na výběr hned z několika víkendů, vzala jsem hned první, abych si to odbyla na začátku semestru. A tak jsme se v sobotu sešli, rovných 24 nás bylo. Každá skupinka po třech či dvou lidech obklopovala jeden "masážní" stůl. Program na víkend byl následující: v sobotu zvládneme masáž zad a dolních končetin zezadu a v neděli uděláme šíji a dolní končetiny zepředu. Vždy jsme si kompletně ukázali celou masáž partie, jak na který hmat, hnětení, tepání, sekání... Ve trojicích jsme se točili, takže nikdo nebyl šizen o tak slastný pocit ležet na stole a být masírován.
Začali jsme zády - nejprve pořádně namazat, pak úvodní tření, hnětení, roztírání, tepání, chvění a nakonec závěrečné tření...povšimněte si poznámek u jednotlivých postupů :-)
Po obědové pauze jsme se vrhli na nohy zezadu, to vám byli pohledy. Takových zadků se jen tak nevidí. A zase namazat, třít, hníst, tepat, chvět,... ale teď se muselo zvlášť lýtko, stehno a hýždě.

No, a v neděli jsme se vrhli na nohy zepředu, pro mě tedy nic moc, radši ty záda:-) Každý jsme absolvovali ještě celkovou masáž, ve které jsme se museli prostřídat. Zakončili jsme to cca 5 hmaty na šíji. A co že si odnáším z kurzu? Vlastně umím namasírovat záda, nohy a šíji, taky mám 2 kredity, spoustu veselých fotek, zážitků a do dneška bolavý zadek a nohy:-) Dostali jsme ještě nabídku udělat si na podzim certifikát (cca 3000 Kč), který nás pak opravňuje dělat maséra sportovních masáží, samo sebou že k tomu musí být živnostňák, ale o tom třeba jindy...tady se pak učí ještě masáž břicha, hrudníku. Zatím zvažuji :-)

6 komentářů:

Zuza řekl(a)...

vau, já chci taky; už mi ta křupe v zádech...

Má to šťávu! řekl(a)...

:-) hele jak se rika, chtit muzes:D

Hanka řekl(a)...

a když hodně chci?

Má to šťávu! řekl(a)...

nejak by to slo :-)

Anonymní řekl(a)...

Já chci taky hodně! Sůši ty znáš Aničku? My spolu chodily na balet. Tak jí pozdravuj třeba někdy ;)

Janina93 řekl(a)...

No asi super zkušenosti a kdo vám dělal instruktorku/a? Jako mít nějaký certifikát na masáže by nebylo na škodu ale nevím jestli by mě to bavilo. Co mě dost fascinuje poslední dobou jsou takové druhy masáží, by mě zajímalo jestli ty masérky mají taky nějaké speciální kurzy a certifikaty:D