čtvrtek 6. února 2014

Jáááátrová paštika

Už jsem opět tu, já vím, trvalo mi to... ale mám pro vás recept na velmi chutnou paštiku. Nikdy předtím jsem jí nedělala, takže to byl první pokus a velice zdařilý!


Potřebujete
  • cca 300g vepřových jater
  • 1 cibuli
  • koření - dle libosti (já dávala sůl, pepř, majoránku)
  • sušené brusinky
  • plátky anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce

na brusinkový džem:
  • misku sušený slazených brusinek

Játra řádně očistíme a cibuli nakrájíme na jemno. Všechny ingredience na paštiku si dáme do mixéru, kromě slaniny. Slaninou vyložíme misky, ve kterých budeme paštiku dělat. V mixéru rozmixujeme úplně dohladka. Pro lepší chuť i konzistenci můžete přidat trošku smetany (nemusí být). Přendáme do misek a dáme péct do trouby na cca 40 min, 180°C.

Z namočených brusinek (alespoň 2 hodiny) si připravíme rychlou marmeládu, kterou podáváme k paštice. Přendáme do vysoké nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, můžete použít trochu vody pro snadnější mixování.

Hotovou a vychladlou paštiku podáváme s připraveným brusinkovým džemem!

2 komentáře:

efie řekl(a)...

Tak ta se mi moc líbí :) Jen bych se ještě ráda zeptala, na cca kolik stupňů se peče? :)

Polina Sirotina řekl(a)...

vypadá to dobře :)