pátek 21. listopadu 2014

Hovězí po burgundsku

Čas plyne jak voda a za měsíc a kousíček jsou tu Vánoce! A já koukám, že jsem za celý listopad přidala jeden příspěvek...hamba mi. Ve složkách se mi kupí spousta fotek s recepty, ale není ta správná chuť to všechno sepsat:-)

Na tohle počasí pro Vás mám ideální recept - všechno z jednoho pekáče a ani žádné úsilí to nestojí a pak si taky budete chrochtat blahem, že jste o udělali výborné!

Jdeme na to. Recept jsem vybrala podle Dity P., ale upravila jsem si jej podle svých možností a surovin.


 
  • 1 kg hovězího hrudí (jinak se spíš používá hovězí zadní)
  • olej
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčat z plechovky (nebo protlak)
  • 300 ml vývaru
  • půl lahve červeného vína
  • divoké koření: bobkový list, nové koření, pepř celý
  • čerstvý  tymián
  • sůl, pepř
Na cibuli jsem si orestovala maso, které jsem nakrájela větší kousky. Přidala jsem oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu a vše společně restovala do zezlátnutí. Když je maso zatažené a zelenina hezky dozlatova, přidáme protlak, osolíme a všechno koření. Zalijeme vývarem a červeným vínem. Zaklopíme pokličkou a dáme na 160° na cca 3 hodiny do trouby. Občas zkontrolujeme, či ještě dolijeme víno nebo vývar. Ke konci dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s bramborovou kaší nebo bagetou.

2 komentáře:

Denisa Solčanská řekl(a)...

Mhmmm, sbíhají se mi sliny! Tuhle úpravu hovězího zbožňuju, ta chuť je prostě dokonalá! A Tvůj recept vypadá, že bych to i mohla zvládnout, tak se o to nejspíš brzy pokusím :o). Děkuju :o)

Anonymní řekl(a)...

Podobný recept jsem viděla na http://www.femina.cz/recepty.html a moc se to povedlo. Tohle určitě taky musím vyzkoušet :)