středa 26. listopadu 2014

Hruškovo - jablečný koláč

Doma se válely hrušky i jablka. A tak nebylo nic jiného, než si najít jednoduchý recept, kde bych tohle ovoce zpracovala. Líbil se mi recept od Freckled potatoe a tak jsem ho opět trochu pozměnila k obrazu svému. 

Suroviny doma byly a tak hurá do toho a půl je hotovo!




Na dortovou formu potřebujete:
  • 1 vejce
  • mléko - od oka
  • kelímek kysané smetany
  • 80g cukru - spíš dle chuti
  • 80ml másla
  • 2ČL prdopeče
  • 250g polohrubé mouky
  • 2 hrušky a dvě jablka na kostky

drobenka
  • 1 lžička skořice
  • hrst ovesných vloček
  • hrst polohrubé mouky
  • hrst cukru
  • 50g studeného másla

V jedné míse si zpracujeme mokré ingredience - vejce, máslo, kysaná smetana v té druhé zase sypké - cukr, mouka a prdopeč. Těsto podle potřeby rozředíme mlékem. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a navrch zhusta posypeme jablky a hruškami. Podle chuti přidejte i rozinky, ořechy. Vrch koláče posypeme zpracovanou drobenkou a pečeme při 180°C cca 30min. Zkontrolujeme špejlí, kdyžtak ještě nějakou minutku přidáme. Nejlepší je ještě vlažný s kopcem domácí šlehačky!

Jaké podzimní variace koláčů máte rádi vy?

1 komentář:

Markéta Trpišovská řekl(a)...

Vypadá naprosto báječně