pondělí 6. července 2015

Tartaletky s crème pâtissière a ovocem


neboli s vanilkovým krémem:-) Už nějakou dobu se mi ve skříni povalují košíčky z lineckého těsta, koupila jsem je za pár korun ve Spencerovi, no přesněji s tou žlutou cenovkou. Cena bývá většinou třeba jen třetinová, a tak jsem je tam nemohla nechat. 

Na krém je na internetu nespočet receptů a tak jsem dala několik z nich dohromady a vznikla z toho má varianta.


Na krém:
  • 3-4 žloutky
  • 100g cukru - můžete podle své chuti, jen orientační
  • 50g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk - nebo pravý vanilkový cukr (kupuji v Kouzlo koření v Liberci)

Žloutky, cukry a semínka z lusku si vyšleháme do bílé pěny. Zlehka přisypáváme mouku. V rendlíku si ohřejeme mléko i s vanilkovým luskem (který po přidání žloutkové směsi vyndáme) a poté pomalu zašleháváme žloutkovou směs. Neustále mícháme až nám vznikne hustý krém - jako pudink. Ještě vlažnou směs naplníme do připravených košíčků a ozdobíme čerstvým ovocem.

1 komentář:

Hana Vedralová řekl(a)...

Ty jsou! Tady takový košíčky prodávaj všude a spoustu druhů, tož to se asi nechám inspirovat :)