pátek 21. srpna 2015

Hokkaidó burger s čedarem



Dýně se už pomalu dostávají na pult, a tak jsem vzala příležitost za pačesy a jednu jsem dovalila domů. Jenže polévka, nebo pečená dýně už je nuda - tím nechci říct, že by mi to nechutnalo, ale chtělo to změnu. 

No a tak jsem prolustrovala internet a poskládala recepty dohromady, až z toho vznikl tenhle krasavec.

Na dýňové karbanátky:
  • půl dýně hokkaidó
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • chia semínka - 2 lžíce, nemusí být
  • čedar - tak dvě hrsti
  • česnek
  • čerstvé bylinky - co máte po ruce (tymián, majoránka, rozmarýn)
  • trochu strouhanky 
  • olivový olej

Dýni nakrájejte a zbavte semínek, cibuli taktéž nakrájejte. Vše dejte do jedno pekáče. Přidejte bylinky, neoloupaný česnek, osolte a opepřete a zakápněte olivovým olejem. Nechte péct do změknutí. Poté dejte stranou aby směs trochu vychladla. Rozmixujte tyčovým mixérem na "těsto" - přidejte strouhaný čedar, chia semínka. Pokud by byla směs příliš tekutá můžete si pomoci přisypáním strouhanky. Z hotové směsi tvaruje karbanátky a opékejte na pánvičce z obou stran.

karamelizovaná cibule:
  • 3 střední cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce UMocta (vinného octa)
Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na pánvi. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat a poté zalijte octem. Nechte chvilku převařit.

domácí housky:

-> nejlepší jaké znám jsou  z webu Cherries on Top

No a teď už stačí jen dle své libosti burger sestavit - zelenina, kečup, domácí tatarka..atd. 


1 komentář:

Edward Sanchez řekl(a)...

Tento recept na hokkaido burger s čedarem vypadá fantasticky! Je hezké vidět, jak může být kreativita při vaření odměněna tak lahodnými pokrmy. Kombinace dýně, cibule, bylinek a čedaru v karbanátku je velmi originální a zajímavá. Karamelizovaná cibule a domácí housky jsou dalším skvělým doplňkem. Mám pocit, že tohle musím co nejdříve vyzkoušet. Díky za recept a inspiraci! Určitě ho pošlu kamarádce na NewCasinoCZ.