neděle 19. října 2008

Cesta do středu Země

Už dlouho jsem nepřinesla žádný příspěvek z mé filmotéky, ale nezoufejte. Včera jsme shlédli kultovní snímek Journey to the Center of the Earth, tedy Cesta do středu Země. V kinech se budete moci setkat i s 3D filmem, který bude určitě ještě zajímavější než normál, klidně bych na něj vyrazila do Prahy:-) Hlavním hrdinou je Brendan Fraser, kterého jsme mimo jiné mohli vidět v Mumii, Smlouva s ďáblem, Král džungle a v mnoha dalších snímcích. Celý film je natočen na motivy Julesa Verna, Cesta do středu Země.

Vizionářský vědec Trevor Anderson, jeho synovec Sean a jejich krásná místní průvodkyně Hannah v průběhu vědecké výpravy na Islandu nečekaně uvíznou v jeskyni, ze které je jediným možným únikem pronikat hlouběji a hlouběji do hlubin Země. Během cesty světem, který lidský zrak nikdy předtím nespatřil, se trojice setká tváři v tvář se surrealistickými a nepředstavitelnými postavami, včetně obrovských létajících piraní, světélkujících ptáků a hrozivých dinosaurů z dob dávno minulých. Členové skupiny brzy zjistí, že kolem nich narůstá sopečná aktivita a že musejí nalézt cestu zpět na Zemi dříve, než bude pozdě.

Film jsme shlédli jedním dechem, pobavili jsme, a celých 135 minut uběhlo jako voda, další z mnoha filmů, který stojí za to vidět:-) Přeji všem hezký zbytek neděle!

4 komentáře:

Hanka řekl(a)...

tyjo, tak až tu skončím s českým filmem šedesátých let, vrhnu se na to!

Anonymní řekl(a)...

Měla jsem doma komix tohohle příběhu od Verna a nejradši jsem měla pasáž s dinosaury:) Budu na to muset taky mrknout!

Hanka řekl(a)...

jj, pravda, já to taky četla v komiksovym vydání, ale nejvíc se mi líbily ty obrovský drahokamy, co tam někde byly, pokud si dobře vzpomínám...

Má to šťávu! řekl(a)...

jj drahokamy tam jsou:-) ten klučina si jich nabalí celý sáček:D