čtvrtek 13. srpna 2009

Jahody opět v akci

Jahodový koláč s pudinkovým krémem

potřebujeme: 300g hladké mouky, 150g másla, 50g moučkového cukru, 2 žloutky, 400g jahod, 250g měkkého tvarohu, 1/4l mléka, 1/2 pudinkového vanilkového prášku, 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru.

Postup:
Máslo utřeme se žloutky, postupně přidáváme cukr a nakonec mouku. Těstem vyložíme dortovou formu o průměru 26cm. Zvýšíme okraj minimálně do 3 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova. Po upečení vyndáme korpus z formy a necháme jej vychladnout.

Náplň:
Jahody očistíme opláchneme a dáme okapat. Z mléka, pudinku a 1 vrchovaté lžíce cukru uvaříme pudink a necháme jej za občasného zamíchání vychladnout. Poté jej přidáme spolu se zbylým cukrem k tvarohu a dobře promícháme. Vychladlý korpus naplníme náplní a nazdobíme na povrchu půlenými čerstvými jahodami. Necháme v ledničce alespoň hodinku odpočinout.


Žádné komentáře: