středa 28. dubna 2010

Koláč od srdce


Zase jsem se jednou pustila do pečení, tedy před týdnem jsem dělala luxusní čoko mufíny, ale nějak jsem si je nestačila vyfotit, takže recept bude někdy příště. Včera jsem pekla rychlý a jednoduchý koláč, recept na něj jsem už kdysi v začátcích mého blogování dávala. Jenže aby nebylo pečení tak nudné, trochu jsem si receptík vylepšila (?)

Potřebujete: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, kakao, 1 prdopec - všechny tyto suroviny smíchejte a utvořte tak hladké tekuté těsto, které nalijete na předem vymazaný a vysypaný pekáč, samozřejmě zle použít i pečicí papír.

Na vrchní tvarohovou vrstvu potřebujeme 500g tvarohu, jeden uvařený vanilkový pudink (do 0,5l mléka) a vanilkový cukr. Tvaroh a vlažný pudink spolu vyšleháme a dle chuti třeba ještě přicukříme. Hotovou směs nalijeme na "tmavé těsto" a rovnoměrně rozetřeme.

Srdíčka si připravíme tak, že jahody (či jiné sezónní ovoce) rozmixujeme do tekuté hmoty a přisypeme trochu cukru. Tuto směs naléváme do srdíčkových formiček na led a necháme zamrazit - je třeba si tuto část receptu připravit den dopředu:o)

Pak už jen zmrzlá srdíčka klademe na připravené těsto a celý plech šoupneme do trouby a pečeme při 180° cca 35-45 min.

7 komentářů:

Hanka řekl(a)...

tak ten je božskej!

a nápad, jak na něj dostat srdíčka, je prostě geniální! to by mě teda nenapadlo.

Má to šťávu! řekl(a)...

nemusí to být jen srdíčka, třeba rybky, hvězdy - podle toho co má momentálně Ikea v nabídce:D

Unknown řekl(a)...

Nezbývá mi než souhlasit s Háňou.. Škoda, že nepeču, tohle by se mi líbilo ;c)

Hanka řekl(a)...

hej, my máme v brně puzzle kostičky (jako ty tvořítka) to byl bylo hustý... a kdyby byly ještě různě barevný - třeba meruňkový, borůvkový a jahodový...

Má to šťávu! řekl(a)...

jj puzzle mám vlastně doma:) tak příště:) ale ono se to trochu rozteče a ztratí to částečně tvar, tak nevím jak by ty puzzle zůstaly

Eva řekl(a)...

Neskutečná paráda!

Levandullka řekl(a)...

Úžasný nápad. Takéto niečo by mi nikdy nezišlo na um. Všetky tvoje receptíky sú perfektnou inšpiráciu :-). Za ktorú ti veľmi ďakujem :-)