čtvrtek 26. srpna 2010

Nový Zéland


Pokud jste bedlivě sledovali web o naší cestě na Nový Zéland, jistě víte, že jsem už dávno zpátky:o) A jak to nakonec dopadlo? To se dočtete níže (článek převzat z našeho webu). Podrobnější popis míst, které jsme navštívily, prochodily, projezdily, prošmejdily najdete na našich stránkách a pokud by to opravdu někomu nestačilo, napište mi a můžeme si ovšem popovídat:) Během září nebo října, možná, plánujeme promítání fotek i s trochou vyprávění.

Naše cesta je úspěšně za námi a my už zdravíme z ČR. Na Novém Zélandu jsme strávily 30 dní, přičemž 21 dnů jsme byly na jižním ostrově a 9 dnů na severním ostrově. Protože je Nový Zéland poměrně z ruky, tak nám cestování zabralo celých 5 dnů, plus přesuny mezi oběma ostrovy. Průměrný let z Vídně do Aucklandu trval 22 hodin, letěly jsme přibližně 18000 kilometrů, v nadmořské výšce 10000 km, rychlostí v průměru 900 km/h. Po celou dobu jsme letěly letadly Boeing 777 společnosti Korean Air, na kterou si nemůžeme stěžovat (komfort v letadle, ochotné letušky a až na jednu větší turbulenci pohodový let...). Nízkonákladová společnost Jet Star, pro přesun mezi ostrovy už takový komfort nenabízela, ale s tím jsme samozřejmě musely počítat...


Pro cestování po Zélandu jsme zvolily nejpohodlnější prostředek a to tedy auto, které jsme si půjčily v jedné z místních půjčoven, které jsou turisty hojně využívány. Na obou ostrovech jsme dohromady najezdily 3500 km a jen díky autu jsme se podívaly na místa, která bychom jinak rozhodně nenavštívily. Každý den jsme se vydávaly na kratší či delší trek, abychom toho viděly z této nádherné země co nejvíce. Vzhledem k ročnímu období, které tam v tuto dobu panovalo (zima), se stmívalo už po 16. hodině, proto jsme musely čas co nejlépe využít a večer se alespoň přepravovat na další místo. Poznaly jsme tady, že jsou tu přátelští a milí lidé (především na Jižním ostrově), nedotčená příroda, které si Novozélanďané váží a tak se k ní chovají i turisté. Pokud sníte o návštěvě Nového Zélandu, můžeme potvrdit, že je tato země opravdu jedinečná a krásná a je zážitkem na celý život.

Výběr fotografií naleznete u .

1 komentář:

Hanka řekl(a)...

muselo to být skvělý, a hlavně fotky máš úžasný (ostatně jako vždycky, že ;))