čtvrtek 9. května 2013

Jahodový dort s mascarpone

Minulý týden jsem koupila v akci dvoukilovou bedýnku jahod, ale víte jak to je...musí se všechny jahody co nejrychleji zpracovat. Protože pak vyhazujete spoustu chlupáčů a to je škoda:-) Dort není složitý a je lehoučký jako vánek a ke všemu ještě vynikající!

A nezapomeňte, můžete vyhrát kalendář - stačí napsat komentář sem:-) 
 
IMG_3304 copy

Připravte si následující:
  • 250g mascarpone
  • 1 šlehačku
  • cukr dle chuti
  • jahody - libovolné množství

na piškot:
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukru
IMG_3297 copy

Nejprve si připravíme piškot. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 min. Poté necháme vychladnout.

V míse si vyšleháme mascarpone s cukrem a přilijeme lžičku vanilkového extraktu. Přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a lehce promícháme. Část jahod nakrájíme na drobno a svaříme s vodou a cukrem - trochu vychladíme.

Já na spodek dortu použila piškoty normální - kupované, ale klidně si upečte dva korpusy (tedy dávku na piškot zdvojnásobíte). Do dortové formy dejte piškoty, polijte částí jahodového rozvaru a navrstvěte 1/2 krému. Pak dejte upečený piškot a něj opět jahody. Poslední vrstvou by měl být krém. Dejte nejlépe přes noc vychladit do lednice. Ráno ozdobte jahodovými plátky a podávejte!

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

ten je <3

happy.lenulka řekl(a)...

pokud nezapomenu, tak zítra vyzkouším ;) mám v lednici jedno zapomenuté mascarpone a nějaké ovoce také určtiě najdu ;) díky za krásný tip ;)

Unknown řekl(a)...

Ahoj, jak velkou formu si použila, 24? Děkuju

Anonymní řekl(a)...

Ja korpus dělala ve formě ø26cm a dortik byl super ;)

Anonymní řekl(a)...

Super recept. Jednoduchý.

Vendy řekl(a)...

Dekuji za recept.Je vynikajici a pro velky uspech dnes pecu další,Jen to musim pect ve vetsim množství.Takze na plech.DIKY.