středa 2. října 2013

Čokoládový dort s malinami


O tuto sladkou tečku Vás nemohu ošidit. Přemýšlela jsem nad skoro prázdnou lednicí, co vlastně můžu vytvořit a vznikl tento lehký vynikají čoko dortík. Na jednu dortovou formu budete potřebovat:

  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 2 šlehačky
  • 150 g čokolády - alespoň s 50% kakaa
  • cukr dle chuti

na korpus:
  • 3 balíčky kakaových bebe sušenek
  • 50 g másla - rozpuštěného

Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme v robotovi. Máslo si necháme v mikrovlnce rozpustit. Smícháme dohromady a hmotu rozprostřeme na dno formy, do které dáme pečící papír. Necháme zapéct cca 10-15 minut v troubě na 150°C a poté dáme vychladnout.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s trošičkou másla. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme šlehačky, které vyšleháme do tuha. Čokoládu smícháme s tvarohem a podle chuti dosladíme. Jemně vmícháme vyšlehané šlehačky a obě směsi spojíme. Dáme do lednice a necháme nejlépe přes noc ztuhnout. Před podáváním ozdobíme malinami, popřípadě  jiným drobným ovocem.

Na vyfocení mi zbyl bohužel jen takovýto malý kousíček, ale i tak nadělal dost parády. Takže věřte, že zmizí mrknutím oka:-)

IMG_5376 copy


Ještě teď se oblizuji!

7 komentářů:

Netty řekl(a)...

Vypadá parádně,já osobně bych ho brala,ale bez malin:D

Gabriela řekl(a)...

Jee to musím zkusit!! To vypadá uplně skvěle!! mňam:))

Anonymní řekl(a)...

Doufám, že ten jeden ,,kousíček" jste nechala pro mě :)

Kaya řekl(a)...

S těma malinama! :)

Ajka řekl(a)...

Vypadá úžasně, musím vyzkoušet:-))
Ajka

Unknown řekl(a)...

Ahoj, chtěla bych tě pozvat na svůj blog http://bafcoolture.blogspot.cz/, kde probíhá hlasování s malou soutěží, tak jestli chceš, budu ráda , když se přidáš :-)

Marlenka řekl(a)...

Včera jsem dělala a musím říct, že je fakt vynikající :-)