čtvrtek 26. června 2014

Žluté curry

IMG_6941 

Poslední dobou jsme si docela oblíbili curry, nemyslím tím takovéto alá školní jídelna:-) 

Ze Sapy jsme si přivezli pár čerstvých bylinek a různé curry pasty - pokud zavítáte do jejich Tamda supermarketu, budete mile překvapeni...kokosové mléko, rýže, bylinky, mořská havěť a jiné věci...A tak zkoušíme co nám chutná:-) A tohle byla zatím nejlepší kombinace:-)

Potřebuje:
  • 1 sáček žluté curry pasty
  • kuřecí maso
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 kokosové mléko
  • hrst čerstvého (mraženého) medvědího česneku
  • citrónová tráva
  • vietnamská bazalka - pár lístků
  • 1 chilli paprička
  • sůl, pepř

Do pánve přidáme olej a po chvíli i kari pastu, chvíli orestujeme a přidáme nakrájené maso. Až se osmahne maso, přilijeme celou plechovku kokosového mléka. Mrkev oloupeme a škrabkou naškrábeme na tenké proužky. Brambory též oloupeme a  nakrájíme na stejné kostky. Postupně přidáme zbylé ingredience (medvědí česnek, bazalku, chilli papričku) a vaříme doměkka. Podle potřeby přisolíme. Na konci vytáhneme citrónovou trávu. Podáváme s jasmínovou rýží:-)