čtvrtek 28. května 2015

Jičínský food festival

Když jsem na facebooku objevila, že se v Jičíne koná první food festival, hned mi bylo jasné, že se tam musíme jet podívat - máme to blíž než do Prahy a třeba to nebude tak masové jako PFF...

No, ale k věci. Vstup byl zdarma, u vchodu jsme dostali pásky na zápěstí, ze kterými jsme se pak mohli vydat na vybrané jičínské památky zadarmo. Festival se konal na horní zámecké zahradě, byla zde desítka stánků s jídlem, pitím a různými jinými věcmi - proč to nemohlo být na obou terasách?

Nejdřív jsme si to obešli, abychom zjistili, co vlastně všude mají, ale to byla chyba - měli jsme si dát hned, protože pak už to byly fronty i na půl hodiny a více.

Já, jako první zabrousila ke stánku Aperol spritz, abych si po dlouhé době dala zase tento výborný a osvěžující drink. První byl nadmíru, ale ten druhý odpoledne mi přišel ošizený, což mě zklamalo:-(

Moc z jídla jsem toho neochutnali, protože Kubovi nebylo úplně dobře, a já bych to asi sama všechno nespořádala. Zastavila jsem se u stánku, kde dělali učni hamburgry...ale byla to chyba, děsně dlouho se čekalo (dva mladíci připravovali jeden hambáč, proč??)  a když jsem viděla holčinu nabírat holýma! rukama noky, radši jsem odešla. A udělala jsem dobře. Zabrousila jsem na krůtí hamburger ke stánku Farma Nový dvůr - sice jsem čekala dlouho, ale čekání se vyplatilo. Byl výborný - šťavnatý, s opečenou houskou a slaninkou a chlapci pracovali v rukavicích!


Pak jsme ještě zkusili sladké - buchtu alá perník s čoko-chilli polevou - musím říct, že byla fakt vláčná a moc dobrá a věneček - ten nevím jak chutnal, ale Kuba říkal, že dobrý:-D

Měli jsme ještě dva slané chlebíčky - s hummusem a bylinkovou pomazánkou -  oba moc dobré.

Nevynechali jsme ani kávu od našich oblíbenců ze Sweet city z Liberce - dali jsme si espresso, já flat white a pak do třetice jsem vyhrála poukázku za správnou odpověď, tak jsem si na cestu vzala jedno ledové frapé:-)

Ještě jsme čekali na vyhlášení slosování - u vchodu jsme dostali kartičku, a když jsme nasbírali nejméně dvě razítka z navštívených památek mohli jsme se zúčastnit slosování. 

Abychom si to čekání trochu zkrátili (a vlastně i posbírali razítka), vyrazili jsme po jičínských památkách - byli jsme v Synagoze, na věži, Rummcajsově ševcovně,  Lodžii, v kostele...


Ještě jsme cestou objevili místní Mléčný bar Milko - super, moc se mi to líbilo a ochutnala jsem borůvkový koktejl s sebou - byl našlehaný skoro až do pěny a ani nebyl přeslazený! Za mě palec nahoru!


a celkové dojmy? Kdyby se platil vstup, nebyl by třeba takový nával a možná by bylo i více stánků - možná by to pozvedlo i celkovou úroveň? Ale bylo to fajn - vstup zadarmo a ještě mohl člověk obejít zdarma jičínské památky a trochu i něco dobrého sezobnout. Stánků málo a podle mě i špatné rozložení, na jedné straně bylo především jídlo - pak tedy velké fronty a nedalo se skoro projít a na druhé jen pití, většinou se dalo projít v pohodě. Uvidíme, co pořadatelé vymyslí do příštího roku:-)

3 komentáře:

Oli řekl(a)...

Mám stejný dojem. Kdyby byl vstup za peníze, bylo by tam mnohem míň lidí, takhle tam bylo asi tři čtvrtě Jičína :) Takhle jsem měla nervy jen na jednu frontu - krůtí burger. Snad bude i další ročník a snad pořadatelé vychytají mouchy :)

Má to šťávu! řekl(a)...

Přesně tak! Nervy na jednu frontu, to je výstižné:-D

Hanka řekl(a)...

Tak třeba to do příště vylepší :) Jinak mlíčňák vypadá fakt stylově, tomu říkám objev!