pátek 13. listopadu 2015

Pomerančovo - grepový fresh se zázvorem


Je fajn, že i v přeplněném blogovém světě si na vás občas někdo vzpomene a něco vám dá. Tedy nedá to jen tak, na oplátku většinou něco chtějí. Ale přišla mi milá nabídka, jestli nezrecenzuji citrusovač od firmy Gorenje


Tak jsem si řekla proč ne, zrovna začíná období pomerančů, grepů mandarinek. To je přesně ten měsíc před Vánoci, to pomeranče miluji! V jiném období mi nechutnají, jsou buď suché, nebo plné pecek a nebo úplně bez chuti.



A tak jsem spojila recenzi a takový podzimní recept na nachlazení a podpoření imunity:-)

Balíček mi dorazil asi za dva dny od emailu. Myslela jsem, jak bude citrusovač malý a on je vcelku velký. Ale asi jen o krapet větší, než máme mlýnek na kávu. Místo už jsem mu našla.


Je to  jednoduchá mašinka bez zbytečných čudlíků.

Dva nástavce na citrusy - jeden větší (pomeranče, grepy) a jeden menší (mandarinky, citrony, limety). 


Ovládá se opravdu jednoduše. Přiložíte přepůlený citrus a pokud mírně zatlačíte, rozpohybujete tak lis. Všechna šťáva tak odtéká přes sítko (zachycuje především pecky) až do nádoby. Zdá se být i docela bytelný, takže na něm hravě zvládnete i velké grepy.



EDIT: Tak nakonec jde černý plast vyndat a opláchnout a jednoduše omýt. Ale to jsem zjistila až dnes:-)

Jediná nevýhoda se mi zdá jeho čištění. Musíte to vytřít dosucha hadrem. Nemůžete jej umýt pod tekoucí vodou, aby se Vám voda nedostala do motoru.Takže to chce krapet trpělivosti při utírání citrusové dužiny, která zůstane pod sítkem.


Děláte také šťávy?

A teď už k receptu, potřebujete:
  • 2 grepy
  • 3 pomeranče
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • perlivá voda (nemusí být)
  • med
Odšťavníme si tedy oba citrusy. Přidáme nastrouhaný zázvor. Můžete dle libosti dosladit třeba medem. Fresh si necháme alespoň hodinu odstát, aby se zázvor vylouhoval. Při podávání můžete naředit libovolně perlivou vodou.


Za tuto recenzi a recept mi byl citrusovač poskytnut od firmy Gorenje.

1 komentář:

Dominika řekl(a)...

Vyzerá to dobre a navyše tá farba je skvelá. :)
Musím vyskúšať!
www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com