středa 31. května 2017

Hráškovo-ricottová omáčka/pesto s bazalkou


Venku jaro, zeleno, ale občas i pořádně vedro. Připravme si tedy rychlou omáčku na těstoviny, kterou můžete použít i jako pomazánku či jako pesto k zelenině. Ideální rychlovka do vedra, jako panuje momentálně venku.

Na 4 porce:
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 1 kelímek ricotty
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citrónová šťáva
  • malá hrst parmezánu, či gran moravie

Hrášek si spaříme horkou vodou, aby nám změkl. Když bude měkký, přendáme jej do mixéru. Přidáme zbylé ingredience a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. Zamícháme ještě do horkých těstovin nebo podáváme jako pomazánku na topinky.

Žádné komentáře: