sobota 23. prosince 2017

Rychlý voňavý dárek - levandulové šumivky do koupele



Chybí Vám pár drobností, které chcete darovat? Tohle je totiž ideální dnes udělat a zítra dárkově zabalit. Letos jsem se pustila do šumivek do koupele. Většinu ingrediencí budete mít doma, pokud ne, stačí zajít do nejbližší drogerie či lékárny. Dneska, dle většiny otevírací doby, vše v pohodě seženete. Dělala jsem je prvně a povedly se. Druhá várka, která měla být pomerančová, už dopadla o něco hůř, musela jsem vyhodit, protože mi to začalo moc šumět a už to nic nezachránilo:-)

Na 12 ks šumivek do koupele, poměr je 2:1:1
  • 2 hrnky jedlé sody
  • 1 hrnek kyseliny citrónové
  • 1 hrnek soli do koupele
  • voda v rozprašovači
  • 3 lžíce olivového/kokosového oleje 
  • 2-3 lžičky esenciálního oleje do koupele - já koupila trojbalení v DM
  • sušený květ levandule
forma na mufiny, či jiné formičky, které máte doma

Smíchejte sypké suroviny. V další míse si smíchejte ty mokré - olej, esenci popřípadě potr. barvivo na obarvení. Směs dobře spojte a poté opatrně přilijte do suché směsi - dělejte fakt opatrně, aby vám to nezačalo šumět/pěnit. Můžete si ruce trochu postříkat vodou. 

Zpracujte do konzistence mokrého písku. Formičky vymažte trochou oleje a nasypte bylinky - levanduli. 


Směs rovnoměrně rozmístěte do formiček a hodně upěchujte, nebojte se přitlačit. Nechte tak 10-15 min zaschnout. Poté opatrně vyklopte z formiček a dejte do druhého dne vyschnout na suché místo. 


Poté dárkově zabalte například do celofánu:-) Já to letos zvolila jako drobný dárek, kde je vzadu napsané i PFko.

3 komentáře:

Eliška P. řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Eliška P. řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Eliška P. řekl(a)...

Vypadá to opravdu dobře, hlavně jak je to dárkově zabalené, tak to působí úplně jinak a je vidět, že si s tím člověk dal nějakou práci. Jako nápad na dárek se mi to moc líbí, ale možná bych zvolila jinou vůní než levandule, i když to je zase taková klasika :) Osobně bych s tím ale pokožku moc neprovokovala a třeba po tomto bych do toho asi nešla hned a nějakou chvilku počkala :) Jinak ale fakt skvělý nápad, návod a hlavně je to časově nenáročné!