pondělí 17. září 2018

Čoko-preclíkový koláč


Koncem srpna jsme se tradičně vydali do Adršpachu, tentokrát už ve třech:-) Chaloupku ve Zdoňově jsme měli úplně pro sebe a tak jsme tam mohli týden pobýt. Ale proč Vám to píšu, když v názvu je koláč, že?

My totiž rádi objevujeme kavárny, bistra a restaurace. Jedna taková milá je i v Adršpachu s názvem Kalírna. Můžete si zde dát výběrovou kávu, něco sladkého na zub anebo i poobědvat. Jen ty dortíky by mohli dávat větší...ale to už jsem někde psala? Zde jsem právě jeden preclíkový čoko dort ochutnala. Panečku ten byl výborný, že jsem ho doma musela upéct. Nepovedl se mi úplně totožný, ale ten můj taky neměl chybu. Je plný čokolády a preclíků. Tak pojďme na něj.

Na koláčovou/dortovou formu:
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru - klidně méně, pokud máte sladší čokoládu
  • 200g čokolády
  • 1 šlehačka, 31%
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 menší pytlík slaných preclíků
V kastrůlku si rozpusťte čokoládu ve šlehačce. Nechte zchladnout. Mezitím si vyšlehejte vejce a cukr doběla. Trvá to i 10 min, tak nespěchejte. Vychladlou čokoládu opatrně vmíchejte do vajec a přidejte mouku. Vše spojte v hladké tekuté těsto. Formu si buď vymažte, nebo vystelte pečícím papírem. Nalijte polovinu těsta a přidejte hojně preclíků - můžete je do těsta i zamáčknout. Poté přilijte zbytek. Dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečte cca 30 min. Poté formu přikryjte talířem a nechte vychladnout. Posypte kakaem a dozdobte preclíky. Kalorická bomb je hotova:-)

Žádné komentáře: