neděle 28. října 2012

Dýňové gnocchi

Doma se mi převalovala dýně hokaidó. Už ani nevím, kde jsem k tomu receptu přišla, ale přišlo mi fajn zkusit zase něco jiného než dýni pečenou nebo tak často oblíbenou dýňovou polévku. I když dýňovou polévku bych si zase klidně dala:-)

Suroviny jsem volila od oka

  • 1 menší dýně hokaidó
  • 1-2 vejce
  • hladká mouka
  • sůl

Dýni si vydlabeme a nakrájíme na menší kostky a necháme ji v troubě upéct doměkka. Poté ji ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Připravíme si robota s hnětací metlou. Dáme do něj veškeré suroviny a necháme robota pracovat, mouku přidáváme dle potřeby. Těsto by mělo být hladké a ne moc lepivé, ale zase to s moukou nepřeháníme, noky by byly ve výsledku moc tuhé. Hotové těsto přendáme na vál a ještě trochu ručně zpracujeme. Pak už nám stači jen si udělat válečky a krájet na menší noky, pomáháme si vidličkou. Vaříme v oselené vodě, dokud nevyplavou nahoru - otázka cca 2 minut.

Pumpkin gnocchi

Pumpkin gnocchi

Já jsem volila úpravů noků s tomatovou omáčkou. Zpěnit cibulku, přidat česnek a konezervu krájených rajčat, osolit, opeřit a okořenit. Zamíchat s nočkama a posypat grand morávií. Mňamka! A pokud vám zbyde těsto, zamrazte ho a použijte zase příště:-)

Pumpkin gnocchi with tomato sauce

7 komentářů:

Kamča Hrbáčová řekl(a)...

s tou omáčkou a posypané sýrem vypadají opravdu krásně :)

Gabriel Raslik řekl(a)...

Neviem prečo, ale tekvicu mám doma! :-)

Jana řekl(a)...

Krásný recept, určitě musím udělat!!! Moc díky za skvělý nápad

Vivi Vintageová řekl(a)...

Olalá, to bych si dala! Pro takovou lahůdku bych snad upsala duši ďáblu. ;-)
Hezký večer přeje Vivi :-*

Bastera řekl(a)...

Sbíhají se mi sliny, vyzkouším! :)

Veronika (Z ghetta blog) řekl(a)...

Diky moc za super tip na vyuziti dyne, zkusila jsem verzi s rajcatovou omackou jako ty, a potom mě napadlo udelat houbovou, ktera se k tomu podle me chutove hodi uplne skvele.

Sáša Petričková řekl(a)...

Houbičky nejím:-)