úterý 19. září 2017

Dýňoky


Řekla jsem si, že bych pro Vás mohla recept trochu přefotit. Recept jsem nijak nepředělávala, jen jsem do těsta přidala navíc sýr gran moravie. Takže holala, dýně volá. Noky jsou dobré i jen tak opečené na oleji a zasypané sýrem. Popřípadě přidejte své oblíbené bylinky.


Doma se mi převalovala dýně hokaidó. Už ani nevím, kde jsem k tomu receptu přišla, ale přišlo mi fajn zkusit zase něco jiného než dýni pečenou nebo tak často oblíbenou dýňovou polévku. I když dýňovou polévku bych si zase klidně dala:-)

Suroviny jsem volila od oka
  • 1 menší dýně hokaidó
  • 1-2 vejce
  • hladká mouka
  • půl hrnku sýru gran moravie - nové
  • sůl

Dýni si vydlabeme a nakrájíme na menší kostky a necháme ji v troubě upéct doměkka. Poté ji ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Připravíme si robota s hnětací metlou. Dáme do něj veškeré suroviny a necháme robota pracovat, mouku přidáváme dle potřeby. Těsto by mělo být hladké a ne moc lepivé, ale zase to s moukou nepřeháníme, noky by byly ve výsledku moc tuhé. Hotové těsto přendáme na vál a ještě trochu ručně zpracujeme. Pak už nám stači jen si udělat válečky a krájet na menší noky, pomáháme si vidličkou. Vaříme v oselené vodě, dokud nevyplavou nahoru - otázka cca 2 minut.

Pumpkin gnocchi

Pumpkin gnocchi

Já jsem volila úpravů noků s tomatovou omáčkou. Zpěnit cibulku, přidat česnek a konezervu krájených rajčat, osolit, opeřit a okořenit. Zamíchat s nočkama a posypat grand morávií. Mňamka! A pokud vám zbyde těsto, zamrazte ho a použijte zase příště:-)

Pumpkin gnocchi with tomato sauce

8 komentářů:

Zrzunka řekl(a)...

s tou omáčkou a posypané sýrem vypadají opravdu krásně :)

iGurman řekl(a)...

Neviem prečo, ale tekvicu mám doma! :-)

Cucinare con Amore řekl(a)...

Krásný recept, určitě musím udělat!!! Moc díky za skvělý nápad

Vivi řekl(a)...

Olalá, to bych si dala! Pro takovou lahůdku bych snad upsala duši ďáblu. ;-)
Hezký večer přeje Vivi :-*

Bastera řekl(a)...

Sbíhají se mi sliny, vyzkouším! :)

Veronika (Z ghetta blog) řekl(a)...

Diky moc za super tip na vyuziti dyne, zkusila jsem verzi s rajcatovou omackou jako ty, a potom mě napadlo udelat houbovou, ktera se k tomu podle me chutove hodi uplne skvele.

Má to šťávu! řekl(a)...

Houbičky nejím:-)

Bohunka řekl(a)...

Skvělé. Když jsem je tvarovala vidličkou, dcera se mě ptala, zda dělám domácí koka a další nápad byl na světě, pár dýňoků jsme upekla. Mňam.
Díky za skvělý recept.
Bohunka