pondělí 21. srpna 2017

Česká Kanada



SPONZOROVÁNO
 
Na jaře jsme nelenili a když vycházely květnové pondělky na den volna, vyrazili jsme zase někam dále. Tentokrát do České Kanady. Ubytování nebylo tentokrát přes booking, jako to dělám jindy, ale náhodou jsem projížděla google mapy a koukala na ubytování. Pár dotazů jsem poslala a nakonec se ozvali z penzionu Blanko, kde měli volno. 

Pokud budete hledat v této lokalitě ubytování, doporučuji i tento web, kde najdete nepřeberé množství chat a chalup. Konktrétně i zde v České Kanadě ale určitě i nejen tam.


Leží kousek za Novou Bystřicí a je úplně na samotě v lese. Kousek je rybník a nedaleko i rakouská hranice. Ubytování je opravdu pěkné a čisté a i nové. Automaticky nabízí snídani. Kuchyňský kout je malý, ale dá se na tom zvládnout pár lehčích jídel. Ráno neslyšíte nic jiného než ptáky nebo cvrkot hmyzu:-)


Teď už pryč od ubytování a spíš k tomu, co jsme během víkendu stihli. Navštívili jsme nedaleký hrad Landštejn a udělali si výlet do okolí, kde jsme před 10 lety byli na první dovolené pod stanem.


Zastavili jsme se v Maříži, kde jsme si namalovali hrnek a druhý den jsme si jeli pro výpal. Znáte keramiku Maříž?


Prošli jsme si Slavonice a vylezli jsme na místní věž. Podzemí bylo bohužel zavřené. Chtěli jsme vyrazit i na úzkokolejku z Jindřichova Hradce, ale ta bohužel taky ještě nejezdila, místo toho jsme zavítali tedy do kavárny.


Prošli jsme si přírodní rezervaci Blanko, je to vlastně hned vedle penzionu. Kolem rybníků. Navštívili jsme také nejsevernější bod Rakouska a stihli jsme i vyhlášené prvomájové oslavy v obci Sedlo. 



Toť asi vše k našemu výletu do České Kanady, když budete mít nějaké otázky, klidně se ptejte, ráda zodpovím. Kdo by chtěl vidět více fotek, mrkněte sem.

2 komentáře:

JANA řekl(a)...

Nádherné fotky.
Jana

Má to šťávu! řekl(a)...

Díky:-)