středa 19. srpna 2015

Restaurant day v Zahradě


To se tak den se dnem sešel a byla tu jedna srpnová neděle. Přípravy na RD byli tentokrát až v sobotu, nějak jsem to moc nehrotila a nechala tomu volný průběh:-D Ještě v týdnu jsem ani nevěděla, co pořádně budu péct a vařit.

Opět se to konalo v Zahradě Liberec, tedy na Lazebnickém vrchu - moc pěkné místo v centru Liberce, určitě tam někdy zajděte!

Nakonec to dopadlo následovně:-) 

Přípravy doma: kynutí chleba, kuřata a nedělní plnění sendvičů:-)
 Limonádování


Měla jsem melounovu limonádu, lahvovou! Jen pár porcí, asi 22. Bylo to docela náročné. Padlo na to cca 20kg! melouna - vážně! Musel se naporcovat, nařezat, rozmixovat, přepasírovat (aby byla limo bez semínek) a nalít do lahví. Uff, ale myslím, že měla limonáda úspěch.

Můj a Káči stánek

Dělala jsem dva druhy sendvičů - s dýňovým tatarákem a rukolou a pro masožravce s trhaným kuřetem, karamelizovanou cibulí a bbq omáčkou. Na dýňový tatarák padly dvě hokaidó dýně, ale spousta nám toho zůstala ještě doma - nějak jsem neodhadla množství. Na kuřecí sendviče zase padli dvě óbr kuřata - váha dohromady asi 4,5 Kg, ale něco málo zůstalo na snědení doma a asi kilo cibule.

Stánek KinoKáva - jak jinak než s kávou
 Tak co si dáme:-)

Ještě málo lidí:-)

Toustový chléb jsem pekla domácí, a musím říct, že neměl chybu - dělala jsem celkem z 2,5 kg hladké mouky, 5 sáčků droždí...

A pak už jsme měla jen pekáč s drobenkovým koláčem s tvarohem a meruňkami, bezlepkový čokoládový koláč s borůvkami a ostružinami a drobenkový s borůvkami. Ještě 12 porcí mini panna cotty s levandulí.

Chladící limonáda:-)

Jako první zmizeli sendviče a hned na to i všechno sladké - ve 12 hodin jsem měla absolutně vyjedeno. Tedy za hodinu! Uff a to jsme se ráno bála při balení sendvičů, že se to nesní:-)

Takže jsem ráda, že všem nakupujícím a ochutnávajícím lidem (snad) chutnalo. Ještě jednou díky za tak velký zájem!

Více fotek z akce najdete zde

Uvidíme se tedy 21. listopadu opět na Zahradě Liberec

2 komentáře:

Hanka řekl(a)...

Všechno to vypadá skvěle, vůbec se nedivím, že to zmizelo tak rychle.
Je super, že Liberec takhle žije (a jí :))!

Zuza řekl(a)...

Chtěla jsem se stavit, ale když jsem viděla tvůj facebookový status, že máš vyžráno, tak jsem to ani nezkoušela. Jsem ráda, že jsi měla úspěch a příště si to naplánuju líp ;)