pondělí 22. května 2017

Teplý chřestový salát

Sezóna chřestu je v plném proudu a ani my neleníme a tak zeleníme s chřestem. Ze slavností chřestu v Hostíne jsme si přivezli chřest. Bílý jsem udělala klasicky s holandskou omáčkou a zelený jsem využila do teplého salátu, tak pojďme na to:-)

Na dvě porce
  • půl balíčku chřestu - tedy 250 g
  • 5 brambor
  • kus slaniny
  • půlka cibule
  • na posypání, gran moravie nebo parmazán
  • sůl, pepř

Brambory si uvaříme ve slupce doměkka. Chřest si očistíme a spaříme krátce ve vroucí vodě, vytáhneme a ponoříme do ledové vody (zůstane hezky zelený). Na cibulce si orestujeme slaninu, přidáme nakrájené brambory a chvíli restujeme. Chřest si pokrájíme na menší kousky a přihodíme na pánev. Chvíli opékáme. Osolíme a opepříme. Podáváme teplé posypané sýrem. Tadáá a hotovo, myslím, že je to vcelku rychovka:-)

1 komentář:

Zdeňka řekl(a)...

Mňam, vážně jste mě navnadila. Díky za inspirativní, jednoduchý a přitom nevšední recept.