neděle 31. srpna 2008

Neckyáda


Na víkend hlásili meteorologové pěkné počasí a tak jsme neváhali někam vyrazit. V libereckém infocentru jsem si nechala vytisknout "Přehled akcí na víkend" a hned jsem se dala do čtení, kde a kdy se co koná. S Kubou nás zaujal II. ročník Bedřichovské Neckyády a tak jsme v sobotu vyrazili. Udělali jsme si takovou menší procházku kolem Černé Nisy, kolem nás projíždělo spoustu cyklistů a sem tam si vyskytl i nějaký ten pěšák jako my:-) Počasí nám přálo, bylo nádherně, sluníčko hřálo a větřík místy pofukoval. Kolem druhé hodiny odpolední jsme dorazili na Dolinu, kde se toto klání uskutečnilo. Plavidel moc nebylo (cca 8), ale o zábavu bylo postaráno. Soutěžilo se o nejrychlejší plavidlo ve třech kategoriích - děti, dospělí a smíšení. Vyskytla se tu plavidla s názvy Rambo, Dlouhý, Široký, Bystrozraký, Plavčíci, Miminka...ovšem mezi mým favoritem bylo plavidlo Perníková chaloupka, které nemělo chybu! Vše probíhalo v pořádku, nebyli žádní potopení ani nešťastní:-) Sobotní večer jsme si ještě zpříjemnili divadelní pohádkou pod širým nebem, Alibaba a 40 loupežníků, kterou hrálo naše Naivní divadlo z Liberce v rámci "Letního setkávání s divadlem". Byla to "Málem orientální tragikomedie pro velmi mnoho maňásků" Musím říct, že se nám sobotní den krásně vydařil. Veškerou fotodokumentaci naleznete zde.

9 komentářů:

Hanka řekl(a)...

tyjo, prohlídla jsem fotky a muselo to stát vážně za to!

Hanka řekl(a)...

perníková chaloupka byla skvělá, ale ještě mě zaujal ten borec, co sedí v té malé plechové vaničce a vypadá, že se každou chvíli překlopí ;)

Má to šťávu! řekl(a)...

to byla borkyně:-) no občas to vypadalo na to že spadne do vody:-)

Anonymní řekl(a)...

To je stále ten samý Alibaba a čtyřicet loupežníků, na kteréžto představení jsme pravidelně chodili s prvním stupněm ZŠ (na to a ještě na Babu Mračenici)?

Má to šťávu! řekl(a)...

já myslím že jo:-)

Hanka řekl(a)...

taky jsme na to chodili... na druhym stupni a na střední pak na lucernu ;)

Anonymní řekl(a)...

No jo, na Lucernu... Tu jsem taky viděla ;)

Má to šťávu! řekl(a)...

tu já ne:-( jo a nevíte náhodou jestli je správně neckyáda x neckiáda, či obojí? já to nikde nenašla a tak jsem napsala tvrdý

Hanka řekl(a)...

já myslim, že neckiáda, protože neck je kořen (koncovka -y odpadá) a -iáda je přípona.
ale vůbec bych nad tim nepřemejšlela, s tvrdym je to originální ;)