pátek 31. srpna 2012

Torta tenerina

Aneb byl u nás zase "Ital"...:-) Chtěla jsem upéct něco lehčího a nejlépe bez mouky. Povedlo se! 

Jinak Vám moc děkuji za recepty co s červenou řepou, určitě něco vyberu.

 Torta Tenerina

Potřebujete na jednu dortovou formu:
  • 100 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • moučkový cukr
Vyšleháme si bílky do tuha a dáme je chladit do ledničky. Mezitím si roztopíme čokoládu ve vodní lázni, do které přidáme studené máslo. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, špetku soli, teplé mléko a kakao. Nakonec přimícháme vyšlehané bílky. Formu vyložíme pečícím papírem a pečeme na 180°C cca 30 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem. Koláč je krásně jemný a rozplývá se na jazyku:-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To ale asi nebude úplně zdravé, že?

Má to šťávu! řekl(a)...

Já nepsala, že je to zdravé:)) ale je to takové lehounké, že se to rozplývá na jazyku:)